Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

NSA: «Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα». Εσένα;

 
  Ο «πυρήνας» των αποκαλύψεων του Edward Snowden είναι η εφιαλτική πρόθεση της NSA να συλλέξει, να παρακολουθήσει και να αποθηκεύσει όλες τις μορφές ανθρώπινων επικοινωνιών μέσω τεχνολογικών δυνατοτήτων που υπερβαίνουν την κοινή λογική..


Πράγματι, σύμφωνα με δημοσίευμα του guardian που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, το Κέντρο Δεδομένων της NSA στη Bluffdale της Utah, αναμένεται σύντομα να στεγάσει και να λειτουργήσει υπερ-υπολογιστές με στόχο την αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων από emails, τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και αναζητήσεις στο διαδίκτυο…


Δείτε εδώ προηγούμενο δημοσίευμά μας το οποίο καταδεικνύει ότι η παρακολούθηση μέσω του νέου Κέντρου Δεδομένων πραγματοποιείται σε "πραγματικό χρόνο" - κάθε λεπτό που περνά και κάθε στιγμή που βρισκόμαστε στο διαδίκτυο..





Η Washington Post ανέλυσε σε πολύ σημαντικό δημοσίευμά της τις προθέσεις και το «προφίλ» του Στρατηγού Keith Alexander, διευθυντή της NSA, δικαιολογώντας πλήρως την απόφαση του Snowden να θυσιάσει την ελευθερία του και να προβεί σε αποκαλύψεις:


«Θέλουμε να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες» - Το δημοσίευμα της Washington Post αναλύει τους τρόπους με τους οποίους ο Alexander εφήρμοσε την πρακτική της πλήρους συλλογής δεδομένων με πρώτα «θύματα» του Ιρακινούς εν μέσω περιόδου πολέμου, πρακτική που εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε εντός των εδαφών των Η.Π.Α αλλά και σε όλα τα κράτη σε παγκόσμια κλίμακα..


"Εκείνη την χρονική περίοδο, περισσότερες από 100 ομάδες Αμερικανών αναλυτών εξέταζαν εξονυχιστικά όλα τα μέρη ηλεκτρονικών δεδομένων που θα τους οδηγούσαν στους βομβιστές και τα κρυμμένα εργαστήριά τους. Όμως, ο Διευθυντής της NSA, Στρατηγός Keith B. Alexander, δεν επιθυμούσε μονάχα την συλλογή τμημάτων των δεδομένων. Ήθελε να συλλεχθούν τα πάντα: Κάθε μήνυμα κινητού τηλεφώνου, κάθε τηλεφώνημα και κάθε e-mail μπορούσε να εντοπιστεί και να καταγραφεί από τους πανίσχυρους υπολογιστές της Υπηρεσίας.


Σύμφωνα με την Washington Post οι πρακτικές του Alexander αποτέλεσαν την υλοποίηση μίας προσέγγισης «προστασίας των Αμερικανών από μία σειρά «πιθανών άμεσων απειλών», από τρομοκρατικές πράξεις μέχρι συντριπτικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο»..


Πέρα από την τρομακτική σκέψη ότι παρακολουθούμαστε όλοι, και ότι παρακολουθούνται τα πάντα, ασφαλώς και τίθεται θέμα νομιμότητας των πρακτικών της NSA αλλά και άμεσα συνεργαζόμενων με αυτήν (Google, Facebook) : είναι σαφές ότι η τεχνολογική ανάπτυξη δεν συνδυάστηκε (σ.σ. pentapostagma.gr – με σαφή πρόθεση όμως) με ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας..


Πλέον, η NSA προσπαθεί να επεκτείνει συνεχώς τις δυνατότητες της δίχως όρια... Αποθηκεύουν τόσο μεγάλες ποσότητες πληροφοριών, και ετοιμάζονται να αποθηκεύσουν ακόμη περισσότερες, ώστε κατασκεύασαν τεράστια νέα εγκατάσταση με υπερυπολογιστές στη Utah με στόχο να μπορέσουν να αποθηκευθούν όλες οι επικοινωνίες από τοεσωτερικό των Η.Π.Α όσο και από τον υπόλοιπο κόσμου - που έχουν συλλεχθεί..


«Παρακολουθήστε τους πάντες και τα πάντα».. Η NSA είναι η εφιαλτική πραγματοποίηση του Μεγάλου Αδελφού.. Ποιος μπορεί να μιλήσει πλέον για «θεωρίες συνωμοσίας»;



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/nsa-parakolouthoun-tous-pantes-kai-ta-panta-o-efialths-einai-edw.html#ixzz2Zo9LZecA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου