Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ-OI ΠΡΩΤΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΜΑΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ...

  

ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ????
ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΩΝΟΙ(ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛ,ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ!






O Τεκτονισμός έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα & είχε σχέση με την Ναοδομία ιδιαίτερα των αφιερωμένων στον Διόνυσο Ναών απο τους Διονυσιακούς Τεχνίτες. Συγκεκριμένα (εκ του Τέκτων = Τεχνίτης) Δόγματα των Τεκτόνων ήταν πάντα τα: "Θεός αεί Γεωμετρεί" του Πυθαγόρα, & "Μηδείς αγεωμέτρητος εισήτω" του Πλάτωνα. Ο Πλάτων αποδίδει στους Αρχαίους Τέκτονες & περιεχόμενο Πνευματικό, φιλοσοφικό. Η Συντεχνία προστατευόταν στην Αθήνα απο την νομοθεσία του Σόλωνα, ενώ στην Ιωνία έδρευε στην πόλη Τέω & επίσης τελούσε υπο την προστασία του βασιλέως της Περγάμου. Το 300π.χ. οι Διονυσιακοί Τεχνίτες χρησιμοποιούσαν συμβολικά τα εργαλεία της τέχνης τους, διοργανώνοντας συμπόσια & ειδικές συνεδριάσεις!! Με την πάροδο του χρόνου, καθιστούσαν μέλη τους πρόσωπα ξένα προς την ναοδομία όπως ο βασιλιάς της Περγάμου Άτταλος ο Β'.




Ο βασιλεύς της Τύρου Χιράμ απέστειλε τεχνίτες για να εργαστούν στην κατασκευή του Ναού.

Ο Φλάβιος Ιώσηπος αναφέρει ότι ήσαν λιθοξόοι μαθητές και διδάσκαλοι των Διονυσιακών τεκτόνων, συντεχνίας αναγνωρισμένης εν Ελλάδι υπό του Σόλωνος και στην οποία είχαν δοθεί ειδικά δικαιώματα.
Οι ίδιοι είχαν οικοδομήσει στην Τύρο ένα μυθικό πλέον και μη σωζόμενο Ναό αφιερωμένο στον Ηρακλή και την Αστάρτη, επί των σχεδίων του οποίου εβασίσθη και ο Ναός του Σολωμόντος.
Έτσι, εξηγούνται και οι Ελληνικές επιρροές στην κατασκευή του Ναού, αλλά και το γεγονός ότι επετράπη σε ξένο και αλλόθρησκο λαό όπως οι Τύριοι, να κτίσει τον Οίκο του Κυρίου του Ισραήλ.

Λέει ότι στην πόλη Τέως ιδρύθηκε η πρώτη "μυστική οργάνωση" των Διονυσιακών τεκτόνων (Dionysian Artificers)(το 200 πΧ, ο αρχιτέκτων Ερμογένης έκτισε περίφημο ναό του Διονύσου), κατόπιν η έδρα μετακόμισε στην Λέβεδο (βρήκα στην εγκυκλοπαίδεια ότι οι Ρωμαίοι κατέστησαν αυτήν κέντρο των περί τον Διόνυσον τεχνιτών αλλά η αναφορά μου φαίνεται γενική) και αργότερα επεκτάθηκαν στην Συρία, την Περσία και την Ινδία. Ανάμεσά τους υπήρχαν μικρές ομάδες που λειτουργούσαν σχεδόν αυτόνομα και είχαν δικά τους ονόματα.
Εκτός από την αρχιτεκτονική, ασχολήθηκαν με τις καλές πράξεις και την φιλανθρωπία. Είχαν μυστικά συνθήματα για να αναγνωρίζουν τα μέλη τους και ειδικά σύμβολα παρμένα από την αρχιτεκτονική τέχνη.
Ένας ναός στην Πομπηία θάφτηκε με την έκρηξη του Βεζούβιου το 71 μ.Χ. και οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα εξάκτινο αστέρι του Δαβίδ, ένα κρανίο,και έναν ασπρόμαυρο πίνακα σχεδίου που είχαν χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά οι Διονυσιακοί Τεχνίτες.Όλα αυτά είναι τα σύμβολα τα οποία χρησιμοποιούνται από τους σημερινούς Μασόνους.
Από το βιβλίο του David Icke "Το Μυστικό όλων των εποχών" (σελ.141)







Διονυσιακά Μυστήρια. Είναι συνέχεια των ορφικών, το τελετουργικό αναφέρεται στο διαμελισμό του Διονύσου, που ήταν γιος της Σεμέλης και του Δία. Από τον διαμελισμό η Αθηνά διασώζει μόνο την καρδιά και την επιστρέφει στον Δία. Είναι μύηση που αποκαλύπτει την άφιξη στον κόσμο της μορφής και την επιστροφή στο Θείο, διαμέσου μιας συγκινησιακής τελετουργίας της γνωστής ωμοφαγίας. Η ωμοφαγία συμβολίζει την μεταλλαγή της ύλης σε πνεύμα, αφού προηγουμένως ο μυούμενος εμπειρικά ενστερνιστεί το μεθύσι της ύλης και τον πόνο που μοιραία ακολουθεί μετά από ένα τέτοιο μεθύσι.

Αιγυπτιακά Μυστήρια. Όσιρις, Ίσιδα και Ώρος αποτελούσαν το τρισυπόστατο της αιγυπτιακής μύησης. Ο τεμαχισμός του Όσιρι, όμοιος με τον τεμαχισμό του Διόνυσου και του Βράχμα, και η συγκόλιση των τεμαχίων του σώματός του από την Ίσιδα, την Θήλεια Αρχή, συμβολίζουν την πολλαπλότητα, την ατομικοποιημένη μορφή, που πρέπει πάλι να ενωθεί με το πνεύμα για να ξαναβρεθεί στην αρχική πνευματική κατάσταση.


ΠΗΓΗ: Η ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ (Α' ΜΕΡΟΣ)-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/04/blog-post_10.html#ixzz1i9AwFoYO


ΠΗΓΗ: http://anti-neotaksites.blogspot.com/2012/01/oi.html#ixzz1iJcirQo5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου