Σκοπεύουν έτσι να μειώσουν την θερμοκρασία του πλανήτη μας,τουλάχιστον αυτό μας αφήνουν να πιστεύουμε.
Σχόλιο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ:Οι αεροψεκασμοί με βαριά μέταλλα και ενώσεις τους, όπως το βάριο, το αλουμίνιο, το τιτάνιο και η σκόνη χαλαζία, δημιουργούν τεχνητά νέφη, τα οποία είναι ταυτόχρονα στρώματα φορτισμένων ηλεκτρικά σωματιδίων. Τα νέφη αυτά σχηματίζονται από αεροσκάφη που ψεκάζουν σε ύψους 5 έως 12 χλμ. και παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα, όμοια με αυτή της ιονόσφαιρας.Ο στόχος τους είναι η εκμετάλλευση του συστήματος H.A.A.R.P. Τώρα λοιπόν ετοιμάζουν να κάνουν αυτούς τους ψεκασμούς χωρίς αεροσκάφη,και χωρίς να μπορούμε να τους εντοπίζουμε
Δείτε τι σχεδιάζουν:
Μια ομάδα επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσικού του πανεπιστημίου της Washington, θέλουν να δοκιμάσουν την θεωρία πως «ψεκάζοντας» σύννεφα πάνω από τους ωκεανούς με θαλασσινό νερό θα δημιουργήσουν πιο «λαμπερά» σύννεφα τα οποία θα απωθούν περισσότερο την ηλιακή ακτινοβολία, καταπολεμώντας έτσι την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σύμφωνα με την θεωρία, σταγονίδια νερού θα σχηματιστούν γύρω από τα σωματίδια άλατος στον αέρα, δημιουργώντας έτσι μεγάλα σύννεφα αλλά και ενισχύοντας τα υπάρχοντα. Αυτά όχι μόνο θα μπορούν να απωθήσουν την ηλιακή ακτινοβολία αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια από τα υπόλοιπα.
Οι επιστήμονες σκοπεύουν να δοκιμάσουν την θεωρία σε μικρή κλίμακα, διεξάγοντας πειράματα ώστε να δούν αν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Rob Wood, καθηγητής του πανεπιστημίου αναφέρει πως ο σκοπός των ερευνητών είναι καθαρά επιστημονικός.
Αναγνωρίζει πως αν και εφόσον η ιδέα δουλέψει, δεν θα είναι μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας. «Είναι μια ιδέα, μια γρήγορη λύση, αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να χαμηλώσουμε τις εκπομπές άνθρακα» λέει ο Wood για να συμπληρώσει σχετικά με το πείραμα πως «νομίζω πως θα έπρεπε να ξέρουμε, για κάθε περίπτωση.»
Παρόμοια ιδέα είχε προτείνει και ο Nathan Myhrvold, πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της Microsoft, ο οποίος είχε προτείνει το σχέδιο «Stratoshield» σύμφωνα με το οποίο επιστήμονες θα μπορούσαν να διοχετεύσουν διοξείδιο του θείου στην ατμόσφαιρα, στοχεύοντας ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου