Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Φέρνουν στα μουλωχτά την «Κάρτα του Πολίτη» για να…αντιμετωπίσουν τη φτώχεια!!! (βίντεο Βαρουφάκη)

Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Ανάμεσα στα «νέα μέτρα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανακοινώθηκαν σήμερα, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προκαλέσει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Όχι, δεν αναφερόμαστε σε οικονομικά θέματα, αφού αυτά παραμένουν τα ίδια και χειρότερα με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας βέβαια «βαφτιστεί» με διαφορετικά ονόματα (επιβεβαιώνεται η σοφή λαϊκή ρήση «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»)!
Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως, με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!
Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πλάνο για να:

* Αντιμετωπίσει ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και την παροχή ρεύματος) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων μη χρηματικών μέσων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).
* Να το πράξει με τρόπο που θα είναι βοηθητικός για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τη μάχη κατά διαφθοράς/γραφειοκρατίας (π.χ. με έκδοση μιας έξυπνης κάρτας πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάρτα ID στο σύστημα υγείας, αλλά και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών σίτισης κ.τλ.).
* Να αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με στόχο την επέκτασή του πανελλαδικά.
* Εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
Όπως βλέπουμε, εκτός από την κλασική «καραμέλα» περί «πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας», βλέπουμε εδώ να χρησιμοποιείται ένα άλλο, παμπόνηρο και ύπουλο…επιχείρημα: Πως δήθεν, η «έξυπνη κάρτα πολίτη» θα χρησιμοπιείται για να αγοράζουν τρόφιμα οι φτωχοί, χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους!
Μα, ψεύτες και υποκριτές, πώς δεν θα παραβιαστεί η ιδιωτικότητα, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ;;; Κοροϊδευόμαστε ή μας περνάτε για ηλίθιους;;;
Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη και Ορθόδοξο Χριστιανό σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ για το θέμα και, όταν θα χρειαστούν, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
Ελπίζουμε να πάρει θέση σχετικά η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας. Το θέμα ΔΕΝ είναι πολιτικό, αλλά εξόχως κοινωνικό και θρησκευτικό!
Εδώ και χρόνια, άλλωστε, προωθούν την συγκεκριμένη «κάρτα πολίτη». Είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσουν να την επιβάλουν στα μουλωχτά ΤΩΡΑ, που η προσοχή του λαού είναι στραμμένη μονάχα σε οικονομικά ζητήματα!
Ας μην πιαστούμε λοιπόν…στον ύπνο!
hellas-orthodoxy

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b7-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%89%cf%87%cf%84%ce%ac-%cf%84.html#ixzz3Sln5ko9m



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου