Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.



   
 
                      Σιναίτικη εικόνα των Αγίων Πάντων.


   ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ


 Το κέντρο των προσευχών μαςθα πρέπεινα είναι ο Ιησούς ΧριστόςΘα ζητούμε από τον πατέρα Θεόνεν ονόματι Ιησού Χριστού και θα λαβαίνουμε (εάν βέβαια καλώς ζητούμε) κατά το : "ότι αν αιτήσετε τον Πατέρα έν τώ ονόματί μουδώ υμίν" (Ιωαν. ιε΄ 16).  Μετά όμως τον Ιησούν Χριστόνας παρακαλούμε και την Υπεραγία Θεοτόκονδιότι έχει μεγάλη παρησσίαν εις τον Υιόν Της.
     Εν συνεχεία και τους Αγίους του Κυρίου οι οποίοι έλαβαν παρά του Ιησού Χριστού  διάφορα χαρίσματα κατά το μαρτύριον τους και σπεύδουν είς βοήθειάν μαςΌλοι οι Άγιοι έχουν παρησσία έναντί του Θεούδιά πάν έργον αγαθόν και πάσαν νόσονΟί Άγιοι εκφράζουν (με την ζωή και την άθληση τους ο καθένας)το μεγάλο νόημα της διαλεκτικής του ουρανού με την γη.
     Μερικοί εξ αυτώνέχουν τα ιδιαίτερα χαρίσματαως εξής :
Ό Άγιος Κυπριανόςη Αγία Ιουστίνη η παρθένος (2 Οκτωβρίου), και η Αγία Θωμαΐς (14 Απριλίου), βοηθούν στην καταπολέμηση των σαρκικών πειρασμώνόλων των ειδών της μαγείαςστην λύση και διάλυση αυτώνκαι εν γένει μάχονται κατά πνευμάτων ακαθάρτων.

Ο Άγιος Ανδρόνικος και η Αγία Αθανασία (9 Οκτωβρίου) βοηθούν τα αντρόγυνα που θέλουν να εγκρατευτούν για ανώτερη πνευματική διαβίωση. 

 
Ή Αγία Φωτεινή (26 Φεβρουαρίου) βοηθεί στους πονοκεφάλους αλλά και των οργάνων της κεφαλής.
Ή Αγία Παρασκευή (26 Ιουλίου) προστάτης των οφθαλμιάτρων  και για τις συζυγικές προστριβές χρήσιμο να υπάρχει η εικόνα της.

Ή Αγία Εριφύλη και ο Άγιος Ιγνάτιος (20 Δεκεμβρίου) βοηθούν σε όλες τις ασθένειες των οφθαλμών.

Ό Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος 26 (Σεπτεμβρίου) για τις παθήσεις της γλώσσας, βραδυγλωσσίατραυλότηταγια διαφθορά πρηξίματα- οιδήματα και για τις αϋπνίες.

Ό Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος 26 (Σεπτεμβρίου), η Αγία Παρασκευή (26 Ιουλίου), και ο Άγιος Κλέαρχοςβοηθούν εις τας πάσης φύσεως εγκαύματα.

Ό Άγιος Παντελεήμων (27  Ιουλίου)για αιμορραγίες του σώματοςρινός, κ.τ.λ, καθώς και για στήθικα.
Ή  Αγία Δωροθέα για τις ασθένειες του προσώπου και για τη μη παραμόρφωση του.

Ή Αγία Μαρία η Μαγδαληνή (22 Ιουλίου)για την τριχόπτωση και για τους πόνους των δακτύλων.

 Ό Άγιος Αντύπας (11 Απριλίου), για ασθένειες οδόντωνΠροστάτης Άγιος των οδοντιάτρων.

 Ό Άγιος Παύλος ο ομολογητής (8 Μαρτίου) για πόνους λαιμού.

 Ό Άγιος Αββακούμ (2 Δεκεμβρίου) για πόνους αυτιών.
 Ό Άγιος Χαράλαμπος (10 Φεβρουαρίου)για στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις, λοιμώδεις νόσουςαλλά και για τις λυπηρές σκέψεις και λογισμούς.

 Ό Άγιος Βασίλειος ο Αμασεύς (20 Οκτωβρίου), για ρευματισμούς χεριώνποδιώνμέσηςαλλά και για την απελπισία και τις απογοητεύσεις.

Ή Αγία Ξένη (η οσία Ξένη), (24 Ιανουαρίου) για τις παθήσεις της καρδιάς. Για κάθε είδος νευρασθενειώνεξανθημάτωνΓια κάθε είδος μαγείαςΓια εργασιακές επιτυχίες.


  Ή Αγία Βαρβάρα (4 Δεκεμβρίου) βοηθάει στα δερματικά, ευλογιάιλαράανεμοβλογιά, λέπρα κ.τ.λ. 

Οί Άγιοι Θεόδωροι ο Τήρων και ο Στρατηλάτης (8 Φεβρουαρίου) για κάθε είδους εκζέματα.

Ό Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων (17 Φεβρουαρίου) επίσης βοηθάει και στην ανεύρεση εξαφανισθέντων προσώπων.

Ό Άγιος Μηνάς (11 Νοεμβρίου) βοηθάει στον ίκτερο την λεγομένην χρυσήνΕπίσης για την ανεύρεση απωλεσθέντων αντικειμένων, η αποπλανηθέντος-ξελογιασμένου προσώπουΑκόμη προφυλάττει από πυρκαγιές και απο κλέφτες.

Ό Άγιος Φανούριος (27 Αυγούστου) και ο Άγιος Μηνάς (11 Νοεμβρίου) για όλα τα απωλεσθέντα.

Ό Άγιος Τρύφων (19 Απριλίου)ο Άγιος Ιερόθεος ο εξ Αθηνών (4 Οκτωβρίου)ο Άγιος Χαραλάμπης (10 Φεβρουαρίου)και ο Όσιος Σεραφείμ (8 Δεκεμβρίου και 6 Μαίου), βοηθούν για τους κήπουςαγρούς, τα σπαρτάδέντραφυτάσταφιδάμπελους κ.τ.λ.

Ο Άγιος Νικόλαος (6 Δεκεμβρίου και 10 Μαίου), είναι ο  προστάτης των ναυτικών και όσων ταξιδεύουν με πλοίοχήρων, ορφανών και παρθένωνΠροστατεύει από βροχή οδοιπόρους και διαλύει κακούς λογισμούςόταν τον επικαλούνται.

Ή Αγία Ανθίππη (15 Δεκεμβρίου), βοηθάει ορφανά, χήρεςκαι παρθένους.

Ή Αγία Πολυξένη (23 Σεπτεμβρίου)βοηθάει και προστατεύει τους εργαζόμενους σε σκαλωσιέςόσους υποφέρουν από ναυτία ταξιδεύονταςαλλά και έγκυους για να μην αποβάλουν.

Οί Άγιοι Ραφαήλ,  Νικόλαος και Ειρήνη (Τρίτη της Διακαινησίμου)και ο Άγιος Νεκτάριος (9 Νοεμβρίου)θεραπεύουν πολλούς ασθενείς διαφόρων παθήσεων.

Ό Άγιος Στυλιανός (26 Νοεμβρίου) για προστασία των παιδιώνβρεφών και για την απόκτηση τους. Όταν διαβάζεται η παράκληση του Αγίου σταματούν οι διαπληκτισμοί αδελφών κάθε ηλικίας.

Ή Αγία Άννα (25 Ιουλίου - 19 Σεπτεμβρίου - 9 Δεκεμβρίου), ο Άγιος Φανούριος (27 Αυγούστου) και η Αγία Ξενία (24 Ιανουαρίου) για προστασία των τέκνων γενικώς.

Ό Άγιος Βονιφάτιος (19 Δεκεμβρίου)βοηθάει τους αλκοολικούς για να απαλλαγούν από το πάθος της μέθηςΕπίσης... η Οσία Ξένη της Πετρούπολης, διά Χριστόν σαλή 3 Μαρτίου και 24 Ιανουαρίου), βοηθά τα αντρόγυνα που φιλονικούν εξαιτίας της μέθης σωφρονίζοντας τούς αλκοολικούς.

Ή Αγία Ευανθία (11Σεπτεμβρίου) και η Αγία Ανθία (12 Οκτωβρίου), μητέρα του Αγίου Ελευθερίου, βοηθούν τις γαλακττροφούσες μητέρες, καθώς και όσες απ αυτές πρήζονται τα στήθη τους.

Ό Άγιος Ελευθέριος (15 Δεκεμβρίου) βοηθά την ευτοκία στις έγκυες γυναίκες.

Ό Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη (21 Μαίου) για την προστασία των συζύγων.

Ό Άγιος Αρτέμιος (20 Οκτωβρίου)για την κήλην και κάθε είδους εντερικών προβλημάτων.

Ή Αγία Αικατερίνη (25 Νοεμβρίου), και ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης (8 Φεβρουαρίου), για τις παθήσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Ή Αγία Δρόσις (22 Μαρτίου)για τα αφροδίσια νοσήματα.

 Ό Άγιος Νικήτας νεομάρτυς εκ Νισύρου (21 Ιουνίου), και ο Άγιος Ανίκητος (7 Νοεμβρίου - 12 Αυγούστου), τους επικαλούμεθα σε στιγμές αδυναμιών για την υπέρ της πίστεώς μας νίκες στην ζωή μας.

 Ό Πρωτομάρτυς Στέφανος (27 Δεκεμβρίου)οι Αγίοι Ανάργυροι (1 Νοεμβρίου), και ο Απόστολος Πέτρος (29 Ιουνίου), για τη λιθίαση των νεφρών, της χολής, και της κύστεως.

Οί Άγιοι Ανάργυροι (1 Νοεμβρίου), για κάθε ασθένεια και ψυχοφθόρο πάθοςΠροστάτες ιατρών.

Ή Αγία Όλγα (11 Ιουλίου), για τους σεισμούς πλημμύρες και κεραυνούς.

Ό Άγιος Μόδεστος (16 Δεκεμβρίου), για τις ασθένειες των ζώων (ίππων, βοών, αγελάδων, προβάτων, αιγών, κ.τ.λ).

Ό Μέγας Βασίλειος (1 Ιανουαρίου) και οι Άγιοι πέντε μάρτυρες (13 Δεκεμβρίου), για να μην πέσουμε σε αίρεση, η αλλαξοπιστήσουμε αλλά και για πάσης φύσεως πληγές.

Προστάτες Άγιους έχουμε χιλιάδες και μυριάδες ειλικρινείς και γνήσιους φίλους, που πρεσβεύουν για όλους μας, έτσι  ώστε δεν πρέπει να δειλιάζουμε μπροστά στους κινδύνους της ζωής η και να απογοητευόμαστεΦίλους που έζησαν στον τόπο μας και τον αγάπησαν.
     Αυτοί οι φίλοι είναι οι Άγιοιοι Μάρτυρες, οι Νεομάρτυρες, Εθνομάρτυρες, Όσιοι και ΑσκητέςΚαι πρέπει να γνωρίζουμε, πως παρακολουθούν τις εξελίξεις με ενδιαφέρον, άγρυπνοι έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστείΑλήθεια πόσοι είναι όλοι τους;  Άραγε ζητούμε τη βοήθειά τους;  Είναι οι προστάτες μας. Ό κάθε τόπος έχει και τον δικό του προστάτη Άγιοκαθώς επίσης και πολλά επαγγέλματα, όπως :

      Στην παιδεία : τους Τρείς μέγιστους Φωστήρας, οι Άγιοι Τρείς  Ιεράρχες (30 Ιανουαρίου).

Οι δικαστικοί : τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (3 Οκτωβρίου).

Οι ταχυδρομικοί : τον Άγιο Ζήνων τον Ταχυδρόμο (10 Φεβρουαρίου).

Οι ιατροί : τον Ευαγγελιστή Λουκά (18 Οκτωβρίου), τον Άγιο Παντελεήμονα (27 Ιουλίου), και τους Αγίους Αναργύρους (1 Ιουλίου και 1 Νοεμβρίου).

Οι νοσοκόμοι : την Αγία Φοίβη (3 Σεπτεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου).

Οι αρτοποιοί : τον Προφήτη Ηλία (22 Ιουλίου).

Ο Άγιος Χριστόφορος (9 Μαίου)ο προστάτης των οδηγών αλλά και για το χαλάζι.

Ο Άγιος Μάρκος ο κωφός (2 Ιανουαρίου) προστάτης των κωφαλάλων.

Αεροπορία : Οι Άγιοι Ταξιαρχίες, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (8 Νοεμβρίου). 


 Για την Αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας, ο Άγιος Αρτέμιος (20 Οκτωβρίου) και η Αγία Ειρήνη (5 Μαίου).
Πεζικού : ο Άγιος Γεώργιος (23 Απριλίου).

Πυροβολικού : η Αγία Βαρβάρα (4 Δεκεμβρίου).

Τελωνειακών : ο Απόστολος Ματθαίος (16 Νοεμβρίου).

Των βοσκών : ο Άγιος Μάμας (2 Σεπτεμβρίου).

Ζαχαροπλαστών : ο Άγιος Μιχαήλ ο νεομάρτυς (10 Μαρτίου).

Δασικών υπαλλήλων : ο Σεραφείμ του Σάρωφ (2 Ιανουαρίου και 19 Ιουλίου).

Ξενοδόχων : ο Άγιος Σαμψών (27 Ιουνίου).

Μαγείρων : ο Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρος (11 Σεπτεμβρίου).

Φυλακισμένων : ο Άγιος Ονήσιμος (15 Φεβρουαρίου).

Γεωργών : ο Άγιος Ξενοφών (26 Ιανουαρίου) και ο Άγιος Τρύφων (19 Απριλίου).

Ηθοποιών και ανθρώπων του θεάτρου : ο Άγιος Πορφύριος (26 Φεβρουαρίου).

Χρυσοχόων : ο Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος νεομάρτυς (14 Αυγούστου), και ο Άγιος Ανδρόνικος (9 Οκτωβρίου).

Αλλά και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι επιδιώκουν και βρίσκουν κάποιο Άγιο, που να ταιριάζει η ζωή του, με την φύση της εργασίας τους.   Καθιερώνουν την ημέρα της μνήμης του Αγίου, ως εορτή προστασίας προσωπικής και της ευοδώσεως στο έργο του κλάδου τους και τους τιμούν με Θεία Λειτουργία, αρτοκλασίες κ.τ.λ.
  Πρόσφατα ως προστάτης των υπεχωδίτων (ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ)  της Θεσσαλονίκης καθιερώθηκε ο Άγιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης, ο οποίος μετέβαλε τους αφιλόξενους βράχους των Μετεώρων, σε εργαστηρίον αγιότητος.
  Ευλογημένος λοιπόν ο στρατός του Βασιλέως της Δόξηςπου πρεσβεύει υπέρ πάντων υμών. Εκείνο που κλείνει ο στίχος:…  τοις Αγίοις τη εν τη γη αυτού εθαυμάτωσεν ο Κύριος. Δηλαδή ο Θεός  εδόξασεν-ανέδειξε τους Αγίους στην γη, αλλά και εθαυματώθει εν αυτοίς.  Και αυτοί έδειξαν εμπράκτως την δόξα και το μεγαλείο του ΘεούΑπέδειξαν την δύναμη που έχει η θεία Χάριςνα κάνει έναν άγιο από έναν ανθρώπο. Απέδειξαν ότι δεν είναι ανάξιο για τον Θεόνα βγάλει τον άνθρωπο από την αθλιότητα τουΜια αθλιότητα που φάνηκε πόσο ήταν μεγάληαπό το μεγαλείο της θεραπείας, που χρειάστηκε ο άνθρωπος με την ενανθρώπιση του Θεού Λόγου.

Ταίς των αγίων Σου πρεσβείες Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον και σώσον ημάς ΑΜΗΝ.
Πηγή : Περιοδικό "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου