Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αυξάνουν οι χριστιανοί στο Ισραήλ εν μέσω διωγμών

 

Εκατοντάδες Καινές Διαθήκες κάηκαν δημόσια στο Ισραήλ.


Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάη στις 18, μέρα Κυριακή, από ορθόδοξους Εβραίους φοιτητές στην πόλη 0ρ Γιεχουντά, αναφέρει στο ενημερωτικό της έντυπο, η Βιβλική Εταιρία.

Τα αντίτυπο των Καινών Διαθηκών τα μάζεψαν πόρτα-πόρτα από τα σπίτια Εβραίων που είχαν γίνει Χριστιανοί!




Το γεγονός μαθεύτηκε όταν το δημοσίευσε μια ισραηλινή εφημερίδα, και μάλιστα το απέδωσε στον αντιδήμαρχο της πόλης ότι αυτός το οργάνωσε.Βέβαια, αργότερα ο αντιδήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα «Jerusalem Post», ότι το επεισόδιο «ήταν απρογραμμάτιστο» και εξέφρασε τη λύπη του γι αυτό, αλλά το κακό είχε γίνει.


Οι περισσότεροι δεν μπορούν παρά να κάνουν συνειρμό με το κάψιμο "εβραικών βιβλίων" από τους Ναζί...


Τελευταία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση Εβραίωνστον Χριστιανισμό. H Βιβλική Εταιρία , σύμφωνα με το παραπάνω έντυπο, μοιράζει συνεχώς Καινές Διαθήκες σε εβραϊκά φεστιβάλ.

Η αντίδραση όμως θρησκευτικών κύκλων του Ισραήλ εναντίον τους και εναντίον της Βιβλικής Εταιρίας συνεχώς αυξάνει.

Τους χριστιανούς οι φανατικοί Ιουδαίοι τους αποκαλούν "μισσιονάριους" και τους κατηγορούν ότι υποκινούνται από "ξένους κύκλους" για να βλάψουν το Ισραήλ.

Οι ίδιοι οι Ιουδαίοι που πιστεύουν στον Χριστό ονομάζονται"Μεσσιανικοί Ιουδαίοι".


Νωρίτερα φέτος, ο έφηβος γιος ενός χριστιανού ιεραποστόλου τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία βόμβα σε δέμα παραδόθηκε στο σπίτι που έμενε με την οικογένειά του στην Δυτική Όχθη και το πήρε στα χέρια του.

(Παραπάνω βλέπετε προπαγανδιστικές αφίσες Φανατικώς Ιουδαίων. Η πρώτη καλεί τους Εβραίους να προσέχουν και να αποφεύγουν τους "Μισσιονάριους"- που "απαγάγουν τα παιδιά και τα βαπτίζουν".

Η δεύτερη - που είναι πιο συγκλονιστική -παρουσιάζει και στα εβραικά και στα ρώσικα, ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ μίας γυναίκας που έγινε "Μεσσιανική" και έτσι ως "καταζητούμενη"ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΤΑΙ!!!)

Πέρυσι, εμπρηστική βόμβα είχε εκραγεί σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ που την χρησιμοποιούσαν οι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, αυξάνοντας τις υποψίες ότι πίσω από την επίθεση ήταν Εβραίοι εξτρεμιστές.


Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η ίδια εκκλησία είχε καεί πριν από 25 χρόνια από υπερ-ορθόδοξους Εβραίους εξτρεμιστές ..


ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑRAD


Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει σε πολλές πόλεις όπως στο Arad.


Το Arad (עֲרָד στα εβραϊκά), είναι μια μικρή πόλη, 25.000 κατοίκων, στο Ισραήλ, κοντά στην πόλη Βηρσαβεέ, περίπου δύο ώρες από την Ιερουσαλήμ.Έχει ένα ποικίλο πληθυσμό: ορισμένοι είναι γηγενείς-Ισραηλίτες (Sabras), κάποιοι είναι αμερικανο-Εβραίοι που έχουν μεταναστεύσει από τις ΗΠΑ, κάποιοι είναι Εβραίοι μετανάστες από την Ρωσία, ενώ άλλοι είναι άραβες βεδουίνοι που είναι πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Μεταξύ των Εβραίων, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι, κάποιοι δε είναι υπερ-Ορθόδοξοι Hasidim Ιουδαίοι, και περίπου εκατό είναι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, που πιστεύουν στον Yeshua (Ιησούς) του Μεσσία.


Οι Lura & Eddie Beckford(φωτο) Μεσσιανικοί Εβραίοι έχουν ανοίξει στην πόλη του Arad και κοντά στο εμπορικό κέντρο, μία αίθουσα που χρησιμοποιείται ως "σκακιστικός όμιλος", αλλά στον ίδιον χώρο, επίσης προσφέρεται γεύμα σε όσους έχουν ανάγκη,υπάρχει βεστιάριο με ρούχα για τον καθένα, ειδικός χώρος που μπορούν οι ηλικιωμένοι Εβραίοι από τις χώρες της π. Σοβιετικής Ένωσης, να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, σκάκικαθώς και βιβλιοθήκη με βιβλία και Καινές Διαθήκες.


Οι υπερ-Ορθόδοξοι Ιουδαίοι που βλέπουν τον χώρο αυτόν σαν "κέντρο χριστιανικού προσηλυτισμόυ" τελευταία έχουν αγριέψει. Οι απειλές, οι βρισιές και οι κατάρες εναντίον των ανθρώπων που συναθροίζονται εκεί, είναι καθημερινό φαινόμενο.


Πολλές φορές δεν διστάζουν να βιαιοπραγούν και να φτύνουν σε όποιον πλησιάσει το κτήριο.

"Υπάρχει ένα στενό δρομάκι που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο του κτηρίου που το χρησιμοποιούμε και ως συνάθροιση για προσευχή και μελέτη της Κ.Διαθήκης», λέει οYakim Figueros, ένας Μεσσιανικός πάστορας στο Αράντ.

«Πάντοτε δύο από τους ανθρώπους αυτούς, στέφονται αριστερά και δεξιά και διαβάζουν κατάρες ενάντια σε όποιον βαδίζει στο πεζοδρόμιο, του στυλ: «Να μείνουν ορφανά τα παιδιά σου!» ή «η σύζυγός να μείνει χήρα! »και ούτω καθεξής . «Ξέρετε δεν είναι ωραίο για τον απλό κόσμο να εισέρχεται στην αίθουσα μέσα από αυτότο σκηνικό» λέει ο Figueros.

H Rebecca, (φωτο) που τώρα ανήκει στους Μεσσιανικούς, μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια φανατικών υπερορθόδοξων Ιουδαίων. Η ίδια λέει: "Μας δίδασκαν να μισούμε του Χριστιανούς!"

Οι "Μεσσιανικοί" καταγγέλουν ότι οι Αστυνομικοί όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά πολλές φορές συνεργάζονται μαζί τους!

Τον Αύγουστο του 2005 η αίθουσα ΚΑΗΚΕ...

(Φωτογραφίες μετά από την πυρπόληση της αίθουσας και από τις εκδηλώσεις... αντιπάθειας των Ιουδαίων κατά των Μεσσιανικών, στην πόλη του Arad)

Δείτε το βίντεο για τα γεγονότα στο Arad: http://www.youtube.com/watch?v=zqMDi9V9qNU

Πάντως οι Ιουδαίοι ισχυρίζονται ότι ο Eddie Beckford, δεν είναι Εβραίος, αλλά μαύρος αμερικάνος, πρώην καθολικός και πρώην μέλος της άγριας συμμορίας με το όνομα «King’s Men», στο Χάρλεμ της Ν. Υόρκης. Συνεχίζει δε να είναι βίαιος, καθώς τον έχουν βιντεοσκοπήσει να ξυλοφορτώνει φανατικούς Ιουδαίους...
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!


Πριν μερικά χρόνια, έγινε προσπάθεια να χαρακτηρισθεί Ποινικό αδίκημα η κατοχή της Καινής Διαθήκης σύμφωνα με ισραηλινή πρόταση νόμου!

Σύμφωνα με την Νομοθετική επιτροπή της Κνεσέτ (Βουλής)υπήρχε η βούληση να επεκταθεί η νομοθεσία "περί προσηλυτισμού", οπότε ο κατέχων το βιβλίο της Καινής Διαθήκης θα τιμωρούνταν με φυλάκιση ενός έτους...

Ο Κλάρενς Βάγκνερ, χριστιανός που ζει στην Ιερουσαλήμ, είχε δηλώσει: «Το νομοσχέδιο θα καθιστά παράνομα τα κείμενα, που μπορεί να θεωρηθούν ως εργαλεία προσηλυτισμού. Το να έχω την Καινή Διαθήκη στο σπίτι μου μπορεί να ερμηνευθεί από ορισμένους κύκλους ως πρόθεση να προσηλυτίσω τους Εβραίους. Τέτοιοι νόμοι αποτελούν απειλή για το Εβραϊκό κράτος και τη Δημοκρατία».


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (Messianic Jews)

Μεσσιανικοί (ή Μεσσιανιστές) Ιουδαίοι ονομάζονται οι Ισραηλίτες, κατά την εθνική καταγωγή, που έχουν πιστέψει στον Ιησού Χριστό,(Yeshua) ότι αυτός είναι ο Μεσσίαςκαι ο Λυτρωτής, που τους είχε υποσχεθεί ο Θεός.


Διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη: «(Ο Ανδρέας) βρίσκει πρώτος τον δικό του αδελφό, τον Σίμωνα (Πέτρος) και του λέει: Βρήκαμε τον Μεσσία, που μεταφραζόμενο σημαίνει ο Χριστός.» (Ιωάννης 1:41).


Αποτελούν ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνημα και αριθμούν σήμερα (2008) κοντά μισό εκατομμύριο πιστούς, το 1993 υπήρχαν 160.000 στις ΗΠΑ και 350.000 σε όλο τον κόσμο. Το 2003 υπήρχαν 150 Μεσσιανικές Συναθροίσεις (Συναγωγές) και 400 σε όλο τον κόσμο.

Στο Ισραήλ αυτήν τη στιγμή έχουν φτάσει τους 15.0000και αυξάνουν συνεχώς,αλλά δεν έχουν ουσιαστική ενότητα.

Η κύρια δύναμή τους είναι στις ΗΠΑ. Πιο γνωστή στις ΗΠΑ είναι η δραστήρια οργάνωση Jews for Jesus( http://www.jewsforjesus.org/)

Στην Ιερουσαλήμ, υπάρχουν αυτήν την στιγμή, 15 Μεσσιανικές συναθροίσεις.

Στην προσπάθειά τους να ελκύσουν και άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι είναι πολύ επιφυλακτικοί έως και εχθρικοί με τον χριστιανισμό, κρατούν αποστάσεις από τον παραδοσιακό χριστιανισμό και έχουν υιοθετήσειαρκετά στοιχεία από τον Ιουδαϊσμό,όπως π.χ. τηρούν όλες τις Ιουδαϊκές εορτές, αποφεύγουν να αναφέρουν τον Σταυρό ή να τον απεικονίζουν, δεν θέλουν να τους αποκαλούν "χριστιανούς", αλλά απλά Ιουδαίους που πιστεύουν στον Μεσσία Yeshua,ορισμένοι τηρούν το Σάββατο, θεωρούν ότι ο Ισραήλ παραμένει ο εκλεκτός λαός του Θεού, περισσότεροι αποκαλούν τις συναθροίσεις τους «Συναγωγές», ενώ άλλοι (ελάχιστοι) κάνουν διακρίσεις στους χριστιανούς από τα έθνη!


Όλα τα δόγματα του Ιουδαϊσμού τους απορρίπτουν, τους κατηγορούν ότι υποκινούνται από εκκλησίες και οργανώσεις του εξωτερικού, ενώ το επίσημο κράτος του Ισραήλ ΔΕΝ τους αναγνωρίζει την ιδιότητα του Ιουδαίου, σύμφωνα με το «νόμο της επιστροφής», (Aliyah - right of return), ο οποίος διευκολύνει όλους τους Ιουδαίους της διασποράς να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Ο Νόμος αυτός δεν ισχύει για όποιον δηλώσει πίστη στον Μεσσία Ιησού!


Στις 23 Φεβρουαρίου 2007, το ισραηλίτικο κανάλιChannel 2 News στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για τον αυξανόμενο αριθμό των Μεσσιανικών Εβραίων στο Ισραήλ .


Στο βίντεο παρουσιάζεταιη πολύτεκνη οικογένεια των Ronen, που πιστεύουν στον Χριστό, κάτι που κάνει τους όλους όσους τους γνωρίζουν, να τους αντιμετωπίζουν με εχθρότητα. "Στο σχολείο",όπως χαρακτηριστικά λέει ένα παιδάκι από την οικογένεια, "με χτυπάνε και με λένε γιε σκύλας»!

Την μητέρα, μόλις έμαθαν για την πίστη της, την έδιωξαν από την στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία λάμβανε μέρος, για λόγους ασφαλείας!


Κάποια στιγμή παρουσιάζονται φανατικοί Ιουδαίοι που σε κάποιο σημείο χαρακτηρίζουν τον Yeshua/Χριστό, με υβριστικά λόγια, όπως τον αναφέρει το Ταλμούδ ("νόθο", αλλά στην αργκώ...)!


Στην φωτογραφία πάνω Ιουδαίοι με πλακάτ που λένε "έξω ο σταυρός" ,"έξω η παγανιστική θρησκεία"...

[ Προσωπικά, θυμάμαι, πρινν χρόνια, είχα γνωρίσει έναν Εβραίο χριστιανό από την Ν. Ζηλανδία, τον Aaron, ο οποίος μου είχε πει ότι όταν ο πατέρας του έμαθε ότι πίστεψε στον Χριστό, έγραψε το όνομά του στην στήλη με τις... κηδείες στην τοπική εφημερίδα!!!!]

Δείτε τα Βίντεο....

   







ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Εκτός από τους μεσσιανικούς Ιουδαίους, που δεν θεωρούν ότι ανήκουν στον χριστιανισμό με την «κλασσική» του μορφή, υπάρχουν στο Ισραήλ,Ορθόδοξοι χριστιανοί (που είναι και οι περισσότεροι) Καθολικοί καιΔιαμαρτυρόμενοι.



Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο Ορθόδοξο Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Ατάλλα (φωτο) - ο οποίος είναι σε κατ' οίκον περιορισμό από τις Ισραηλινές αρχές - «Δεν υπάρχουν Χριστιανοί στο Ισραήλ περισσότερο από το 1,5% του πληθυσμού και ο λόγος είναι αυτά που κάνει η Ισραηλινή κατοχή στους Παλαιστίνιους. Αυτοί καταστρέφουν τη ζωή τους, γι' αυτό οι Χριστιανοί άρχισαν να μεταναστεύουν εξαιτίας της κακής κατάστασης που αντιμετωπίζουν καθημερινά».


Ο ίδιος αμφισβητώντας την δημοκρατία που υπάρχει στο Ισραήλ λέει : «Πάντα οι Εβραίοι περιγράφουν το Ισραήλ σαν μια δημοκρατική χώρα. Αλλά μήπως η δημοκρατία σημαίνει να απαγορεύεις σε έναν κληρικό να κινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο;»


Όλη η συνέντευξη βρίσκεται στο http://www.jesusportal.org/magazine/26-3.htm




Κατά τη εποχή της δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους το 1948, εκτιμάται ότι οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης αριθμούσαν περίπου 350.000, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.


Ο Χριστιανικός πληθυσμός τηςΒηθλεέμ, που ήταν 95% του συνολικού πληθυσμού, έχει σήμερα φθίνει σε περίπου το 15 τοις εκατό.


Οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ το 1922 πλειοψηφούσαν ελαφρώς τους Μουσουλμάνους (15.000 έναντι 13.000) σήμερα αριθμούν το 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης.


Η Ιερουσαλήμ έχει γίνει σήμερα κατά το 75% Εβραϊκή. Σύμφωνα με καταγγελίες, ακόμη και σήμερα, οι Ισραηλινές αρχές αρνούνται την πρόσβαση σε Χριστιανικούς ιερούς τόπους, εμποδίζουν τις επισκευές που απαιτούνται για τη διατήρηση ιστορικών ιερών χώρων, και πραγματοποιούν σωματικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών.



3 σχόλια:

  1. PERSECUTION OF CHRISTIANS IN ISRAEL
    Persecution of Christians in Israel have a long history. The destruction and desecration of Christian shrines and temples began there before, as the state officially emerged on the world map
    In the Western media called Israel "the only democratic state in the Middle East." Of course, from the point of view of the Palestinians, it sounds just mocking sneer, but even if you factor out the policy of genocide, which the Israeli authorities and the army carried out against the Arab citizens of their country and in the occupied territories, it is still an open question not just of discrimination , but about the very real persecution that there are all professing Christianity - both laity and clergy.
    Persecution of Christians in Israel have a long history. The destruction and desecration of Christian shrines and temples began there before, as the state officially emerged on the world map. Liam Gulin assembled an amazing collection of facts showing how persecuted been subjected to the present day, Israeli Christians. Here are just a few examples from there.
    - In 1947 (before the creation of Israel) in Palestine lived 350,000 Christians. By 1969, their number was reduced to 45,000. The rest were simply killed, driven from their land and forcibly evicted from the country.
    - During the capture of Jerusalem in 1948 were severely damaged or completely destroyed, many Christian churches and monasteries that were targeted shelling and bombardment by Israeli forces. For example, May 17, a bomb hit the Cathedral of Saints Constantine and Helen, and fragments of it even damaged the nearby Church of the Holy Sepulchre. About 100 artillery shells were fired at the building of the Armenian Patriarchate (firing was conducted from the captured Zionists Benedictine monastery on Mount Zion). Shelling also been the monastery of St. Abraham, the monastery of St. Spyridon Greek Patriarchate building, a Franciscan monastery, the building of the Latin Patriarchate, the church of St. Mark's Church, and many others.
    - In the period from 1949 to 1967, the Zionists took over first, and then plundered many temples and monasteries. All gold and silver church plate was stolen, and the building was turned into a military forts. Israeli soldiers desecrated the Armenian and Greek cemetery, destroying 14 Christian tombs of the patriarchs and desecrated the remains were lying in the ground. Many burial dynamite, and dug graves. The Greek cemetery were broken almost all tombstones. "The Jews were dragged from their graves and bodies scattered graves and the remains all over the cemetery" - wrote in 1968, procurator general of the Holy Land, Father Andres.
    - On Christmas Day 1952, Israeli soldiers killed Ikret town, with a population of 100% of Christians. Being in this town, the old church was blown up. Similarly, in October 1953, was destroyed by Christian town of Kafr Boer in the Galilee, and were blown all his Church.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. April 16, 1954 the Zionists attacked the Greek-Catholic cemetery in Haifa, and attacked it in order to defile it. They danced on the graves, dug up the remains, destroyed the tombstones. It was destroyed 73 stone crucifixes and statues of angels 50.
    - January 10, 1963 70 yeshibotnikov attacked the Finnish Christian mission school in Jerusalem, perekolotiv there all glass and beating her pastor Risto Santal. In this way the students responded to an article that appeared Dec. 23, 1962 in the newspaper "Yediot Aharonot" by which he accused the mission that its employees pay Jews to Christianity, and called to arrange a demonstration.
    - During the 1967 war, Israeli soldiers desecrated the Holy Sepulcher, rushed there with the dogs. While in the temple, they were smoking. Much the same happened in the Church of the Nativity in Bethlehem, which is also still fired artillery shells. In Ramallah (Christian town near Jerusalem), soldiers fired on Episcopal girls' school, destroying it and killing many of her students.
    - Subjected to regular attacks Baptist Church in Jerusalem. Then it threw grenades, then defiled with obscene graffiti, then set fire located at her bookstore. Finally, October 8, 1982 it just burned down together with the adjacent library.
    - In 1978, the Knesset passed a law prohibiting any missionary activity aimed at the conversion of Jews to Christianity. The law provides for five years' imprisonment for proselytizing activities, and 3 years jail for any Jew who moves to another religion, the website Ifamericansknew .
    - In June 1983 an American-born Jew killed two Russian Orthodox nuns. A Russian Orthodox church, located directly across the street from the police headquarters in Jerusalem, in the same month was izrisoval swastikas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - April 13, 1985 stoned the procession of the Assyrians (representing the oldest Christian community in Jerusalem) on their way to a meeting of the Holy Fire. Interestingly, all located around the Assyrian monastery area once belonged to the Assyrians, but in 1967 all the buildings were confiscated and handed over to the Jews.
    - In 1988, the Gaza bound for dining out 18-year-old Kader Tarazi captured Israeli soldiers. When asked about his religion, he replied, "Christian." Then you put it on the hood of the car, telling crosswise stretch arms, and began to beat him. Then he drove through the streets of Gaza as a warning to local residents. The next day, Kader died of his wounds.
    - Since 1967, the Ministry of Tourism of Israel licenses tour guides exclusively to Jews who have Israeli citizenship. And in 1978 a law was passed, according to which tour groups allowed just move around the country unless accompanied by a licensed guide of the Ministry. As a result of coming to the country of Christian pilgrims are targeted Zionist propaganda. The whole history of the Holy Land is supplied to them only from the Jewish point of view. It also gives the authorities the opportunity to carry out covert surveillance of all visitors to Israel pilgrimage groups.
    The fact that the Israelis decided to spit on the cross and all kinds of insult the Christian symbolism, PRAVAYA.RU already told. In the words of the late already now known historian Israel Shahak , this is not just an initiative of the masses. From about 200 AD Talmudic laws expressly require the devout Jews spitting on the cross, especially on the Crucifix, and spitting whenever they pass by the church. During periods of upsurge of anti-Semitism is instructed to do so quietly, or to cause spitting was incomprehensible to others. Instead of the cross could spit on his chest (sic!). To have accepted Judaism literally spitting cross is mandatory ritual.
    Professor Shahak also describes how the hatred of the Christian symbolism has led to the fact that in Israeli schools canceled arithmetic plus sign and replace it with an inverted T. The rabbis explained by the fact that different children, who are used to the sign +, then it will be difficult to accustom to spit on the cross . Of course, strictly forbidden in schools, not only the teaching of the New Testament, but also what else mentioning it, even as a source of historical information about the Holy Land.
    I wonder what kind of noise would rise around the world, if the government of any country has officially recommended that its citizens would not care about the six-pointed star? Not to mention all the other cases, which, if it were not for the Christians and the Jews would be perceived in any civilized country calling itself as not just discrimination, but as a very real persecution and harassment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή