Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στα σκαριά η τραπεζική ένωση της ευρωζώνης για την... "αντιμετώπιση της κρίσης"


Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί δήλωσε ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της πλήρους τραπεζικής ένωσης... ώστε να αντιστραφεί το οικονομικό κλίμα στην ζώνη του ευρώ και να αντιμετωπιστεί η τεράστια κρίση.

Μάλιστα, ο Μοσκοβισί εξέφρασε την επιθυμία του Παρισιού να υλοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι θεσμικοί μηχανισμοί έως το καλοκαίρι, με την πρόσφατη συνάντηση των G20 να οδηγεί σε νέες πιέσεις για μία τραπεζική ένωση, (σ.σ pentapostagma.gr που πολύ πιθανόν θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο "χάος" στην παραπαίουσα ευρωπαϊκή οικονομία).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η υλοποίηση της ένωσης του τραπεζικού τομέα στην ευρωζώνη αποτελεί προτεραιότητα για την χώρα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκκλήσεις της ομάδας των G20 για την επείγουσα υλοποίησή της.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης προχώρησαν στην έγκριση του κειμένου δημιουργίας κοινής τραπεζικής εποπτείας, λειαίνοντας το έδαφος για αυτό που πιθανόν θα επακολουθήσει το καλοκαίρι. 

Η γερμανική οικονομική ηγεμονία αναμένεται να επωφεληθεί "εξόφθαλμα" από μια πιθανή υλοποίηση τραπεζικής ένωσης στη ζώνη του ευρώ. Αν όντως πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρότατο πλήγμα (σ.σ. pentapostagma.gr ίσως και το τελικό χτύπημα) στις αδύναμες οικονομίες και τράπεζες του Ευρωπαϊκού Νότου και την χαριστική βολή στην οικονομική τους "ανεξαρτησία".


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/sta-skaria-h-trapezikh-enwsh-ths-evrwzwnhs-gia-thn-antimetwpish-ths-krishs.html#ixzz2RWAYMY5V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου