Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μια ακόμα ανατριχιαστική είδηση - Μα τι θέλουν, να ξεκάνουν τελείως τα παιδιά;

Το ακούσαμε στις ειδήσεις του Mega που καμάρωνε και για την αποκλειστικότητα του ρεπορτάζ και μας σηκώθηκε η τρίχα! Κι αναρωτιόμαστε... η σύνδεσή του με το πρόγραμα του υπουργείου Παιδείας Ε.Υ.ΖΗ.Νκατά της ανθυγιεινής διατροφής και παχυσαρκίας ήταν δίκή τους 'εξυπνάδα' ή ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Μια κρίση τσιπομανίας έχει πιάσει τελευταία την επιστημονική κοινότητα και όχι τυχαία. Στρώνουν το κόκκινο χαλί για να περάσει στο τέλος και ο βασιλιάς των τσιπ, εκείνο που θα μας ελέγχει 100%!!! Τσίπ στα σκυλάκια, στα γατάκια στα αιγοπρόβατα, στους ασθενείς με αλτσχάιμερ τσιπ εδώ και τσιπ εκεί -μέχρι κι 'έξυπνο' χάπι να σου θυμίζει... τα χάπια σου!- και φτάσαμε και στο στομάχι μας!


Το τσιπάκι, που σχεδίασε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές Κρις Τουμάζου και σερ Στέφεν Μπλουμ του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, προσαρτάται στην κοιλιά με ηλεκτρόδια, ακριβώς πάνω στο πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο, μεταξύ άλλων, παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης.

Και το ανακοινώνει το Μέγκα με μεγκάλη χαρά (γιατί έτσι τους είπαν να κάνουν και χωρίς αντίλογο) και καπάκι κολάνε και το πρόγραμμα του υπουργείου! Δείτε το βίντεο...


Όμως...

Πρώτο όμως: “ Μειώνονται επιτέλους τα παχύσαρκα παιδιά στην Ελλάδα, λέει το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Ευχάριστα νέα για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα, εφόσον τα νέα προκαταρκτικά στοιχεία του προγράμματος του Χαροκοπείου πανεπιστημίου «Αξιόλογηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας», αποκαλύπτουν ότι το μειώνονται μετά από πολλά χρόνια τα μικρά παχύσαρκα παιδιά στη χώρα μας. (...)Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ετήσια παρακολούθηση σημαντικών δεικτών υγείας των μαθητών, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση πολιτικών για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών. Για τη σχολική χρονιά 2011-12, συμπεριέλαβε μαθητές της Γ' τάξης όλων σχεδόν των δημοτικών σχολείων της χώρας, δηλαδή περίπου 60.000 παιδιά και τις οικογένειες τους.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προέκυψαν δείκτες αξιολόγησης της ποιότητας της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας των παιδιών. Επίσης, προέκυψαν οι κατανομές του βάρους, του ύψους και του δείκτη μάζας σώματος στα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Τέλος, οι οικογένειες των μαθητών έλαβαν αναφορές για την κατάσταση των παιδιών τους.

Υπέρβαροι ή/και παχύσαρκοι 3 στους 10 μαθητές

Όπως προέκυψε από την επεξεργασία των δεδομένων, τα ποσοστά των λιποβαρών παιδιών κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (1,6%), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό έχει τον επιθυμητό Δείκτη Μάζας Σώματος (65%). Ωστόσο, το 23,9% των μαθητών είναι υπέβαρο και το 9,5% παχύσαρκο. Συγκεκριμένα, από παχυσαρκία πάσχει το 22,9% των αγοριών (10,3% υπέρβαρα) και το 24,9% των κοριτσιών (8,8% υπέρβαρα). (...) Καλές διατροφικές συνήθειες αλλά λίγη άσκηση (...) ” Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλο το άρθρο.

Τι άλλαξε σε ένα χρόνο; Ξαφνικά πάχυναν τα ελληνόπουλα; Ανέβηκε 'επικίνδυνα' το ποσοστό των παχύσαρκων που σκέφτονται ακόμα και τσιπ να τους βάλουν αντί να τους κάνουν ενημέρωση και μάθημα καλής διατροφής;

Δεύτερο όμως: Έτυχε να παραβρεθούμε σε 'κρας τεστ' και μετρήσεις του εν λόγω σχολικού προγράμματος. Αυτό που μας έκανε εντύπωση δεν ήταν τα ελάχιστα στρουμπουλά που είδαμε να σταματούν το τρέξιμο λόγω βάρους, αλλά... ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΑΔΥΝΑΜΑ! (όχι αδύνατα)

Γιατί παιδιά στην εφηβεία να κουράζονται τόσο εύκολα; Γιατί να μην έχουν αντοχές; Τι είναι αυτό που τα καθιστά τόσο αδύναμα; Είναι μόνο η έλλειψη άσκησης ή και η έλλειψη ή μάλλον...η 'λήψη' άλλων παραγόντων;


Ένας έφηβος 13-15 ετών αναπνέει αέρα γεματό χημικά από τους χημικούς αεροψεκασμούς σχεδόν όλη του τη ζωή: Άρχισαν το 2000 στην Ελλάδα κι από το 2009 αυξήθηκαν σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Όλο και περισσότερα μεταλλαγμένες τροφές με μηδέν διατροφική αξία καταναλώνει. Ας λένε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε, ίσως είμαστε ακόμα σε λίγο καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, αλλά αυτά είναι κρυμέβα και χωμένα παντού: δημητριακά, ζωοτροφές, γλυκίσματα... παρέα με άλλες καρκινογόνες ουσίες όπως είναι συντηρητικά, αλλουμίνιο, διοξείδιο του τιτανίου, φθόριο κι ένα σωρό χημικά που έχουν 'εγκριθεί' για να μας δημητηριάζουν. Το καθένα από αυτά, λένε, είναι σε χαμηλά και ακίνδυνα επίπεδα. Όλα μαζί όμως;
Τα εμβόλια είναι μια άλλη πηγή μόλυνσης κι επίθεσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Και όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν το προστατεύει αλλά το καθιστά πιο ευάλωτο και αδύναμο.

Η ασυδοσία των περισσοτέρων γιατρών συνεχίζεται και με την συνταγογράφηση κιλών αντιβιωτικών και κορτιζονούχων στα παιδιά. Καμία προσπάθεια ή σύμβουλή εναλλακτικής και φυσικής θεραπείας, ούτε και πρόνοιας. Τι έχεις; ίωση, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα ... πάρε και κατάπινε!!! Και πολλοί, δυστυχώς, εργαζόμενοι γονείς, θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τις παθήσεις των παιδιών τους για να μην 'χάσουν' αυτάτο μάθημα κι εκείνοι το μεροκάματο.
Θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά οι γονείς αν πρέπει να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε τέτοιες μονόπλευρες μετρήσεις δίνοντας τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουν. Γιατί η Ε.Ε. νοιάζεται τόσο για τους εφήβους μας και χρηματοδοτεί τέτοια προγράμματα; Αν ενδιαφέρεται για τα παιδά μας, ας δώσει δουλειά στους γονείς που δεν μπορούν πια να τα ταίσουν και ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Όσο για τους τσιπομανείς... να τα πάρετε εσείς, αφού τα αγαπάτε τόσο πολύ και να τα βάλετε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου