Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

''Η ΝΔ θα βολέψει τα δικά της τηλεοπτικά παιδιά στο «τέρας» που ετοιμάζει''

Με δυο αναρτήσεις που εστιάζουν στην έννοια του «τέρατος» σχολιάζει ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Αποσαφηνίζει επίσης πως ο καθηγήτής Νίκος Αλιβιζάτος ποτέ δεν πρότεινε κλείσιμο της ΕΡΤ όπως λένε κάποιοι.
 
Ο Ριχάρδος Σωμερίτης, που διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ από το 1989 και μάλιστα έχει γράψει και το βιβλίο «Ο Ξενόφερτος. Χρονικό μιας ελεύθερης Τηλεόρασης» με σαφή αναφορά στην ΕΡΤ αλλά και στο γεγονός ότι ήρθε από τη Γαλλία για να την αναλάβει, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook..
 
«Σαμαράς (και συντροφία)
 
Άκρα του τάφου σιγή στη ΝΔ για την ΕΡΤ. Που θα βολέψουν όμως τώρα τα δικά τους δημοσιογραφικά και τόσο λίκγο τηλεοπτικά παιδιά; Απάντηση : στο "τέρας" που ετοιμάζουν».
 
Λίγα λεπτά αργότερα ο Ριχάρδος Σωμερίτης πρόσθεσε στο facebook:
 
«Το "τέρας"
 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαδώσει ότι το "τέρας" που εμφανίζει σαν νομοσχέδιο για τη ραδιοτηλεόραση είναι στηριγμένο σε ένα προσχέδιο ομάδας υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο κατά τη διοάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όμως, ο Νίκος Αλίβιζάτος δεν πρότεινε ΠΟΤΕ το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά αλλαγές στις δομές της. Και ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω ότι το προηγούμενο εισηγήσεων Αλιβιζάτου για τη ραδιοτηλεόραση (καλοκαίρι του 1989), που τις πήρε ο μακαρίτης ο Εβερτ και τις μετέτρεψε ως προς το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και την ΕΡΤ σε αυτό το θλιβερό που γνωρίζουμε, δεν οδηγεί σε αισιόδοξες σκέψεις.»
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου