Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Η ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΗΣΜΟΥ..

ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΑΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΑΤΙΟΝΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΧΙΑΣ.
ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘ΄ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΕ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ή ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ Ή ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΚΑΘ΄ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΙΣ ΚΑΤΙΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΟΜΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΟΥΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ–ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΕΚΔΟΧΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΙΟΝΤΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΑ Ή ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΩΝ ΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΩΣ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ “SIERPINSKI” ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ, ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΧΙΩΝ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΝΤΑΣ ΕΞ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΚΑΤΙΟΥΣΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΩΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ Ή ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ή ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΑΜΑ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΗΤΟΙ Η ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΗΣ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΗ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ Ή ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ–ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΣΑΝ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΗΤΟΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΙΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ Ή ΤΕΤΡΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΡΧΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΙΟΝΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ.

ΟΙ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΣΤΑ ΕΞΑΓΩΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΕΞΑΓΩΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΙΓΩΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΔΕ ΕΞΑΓΩΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΚΕΛΙ ΜΙΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΑ, ΣΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΝΑΝ ΚΥΒΟ.ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΌΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΈΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΊΛΙΣΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ, ΤΣΑΡΟ Κ.Λ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ.
ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΉΤΑΝ ΆΝΔΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΕΙ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ.

ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΝΙΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΦΥΤΩΝ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ, ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΘ΄ ΕΑΥΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΜΙΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΩ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΩΝ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΕΜΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ “ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ” ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.

Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΝΤΙΑΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ “ΜΕΛΙΣΣΑΙ”, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΩΣ ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΩΣ “ΔΕΛΦΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ”. ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ Η «ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΕΛΙΣΣΑ», ΕΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ –“ΜΕΛΙΣΣΕΣ” ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΑ .

Η ΔΕΒΟΡΑ – DEBORAH ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ- ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (ΚΡΙΤΈΣ 4:5) Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΈΝΑΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ. ΉΤΑΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΦΙΔΩΘ (ΚΡΙΤΈΣ 4:4). ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΩΣ "ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ". ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΒΟΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΜΕΛΙΣΣΑ”.

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΌΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΙΟΥ Ή ΚΑΙ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ.
ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΙΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ. Η ΚΥΡΗΝΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΝΑΪΑΔΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΑΙΟ ΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΒΩΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΡΥΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΜΑΛΕΣ. Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΝΝΕΑ ΜΕΡΕΣ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΜΗΝΟΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΛΛΕΞΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΨΕΛΗ.

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΑ. ΌΤΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΈΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΈΛΙΣΣΕΣ ΟΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΕΡΗΘΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ.
ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΕΧΥΝΑΝ ΜΕΛΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ.ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ “ΙΛΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΡΟΙΑΣ", ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΓΑΡΟ ΣΛΗΜΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΑ ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ 1878 ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΣΛΗΜΑΝ, ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΟΙΑΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΕΠΕΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΑΜΑΖΟΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝ.


BEE "ILION MELATRHON"
ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΣΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΚΑΤ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΩΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ "ΥΒΡΙΔΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΩΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΣ.


ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ: «ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΘΕΪΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥΣ ΉΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ« ΚΥΨΕΛΗ » (JUAN ANTONIO RAMIREZ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ, Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ BEEHIVE), ΕΔΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ILLUMINATI ΜΕ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Ο ΚΟΜΗΣ ΜΙΡΑΜΠΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ «ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ». [JB: 98]

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΉΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚO ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΆΝΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΥΤΌ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟN ΤΙΤΛΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ. Ο ΦΑΡΑΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ”.ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΑΤΟΦΙΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ CHILDERIC ΤΗΣ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΑΝΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΤΟ 1653 ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΌΤΙ Η ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ.
ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΩΣ ΜΟΤΙΒΟ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΚΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΑΛΔΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙΚΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ. HERLADIC SYMPOLSΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΡΑΛΔΙΚΟ ΈΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ BARBERINIHTTP://EN.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/BARBERINI

ΚΑΤA ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΝΙΑΙΑ, ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Η ΚΥΨΕΛΗ ME ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.
ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ – CRAFT MASONRY.
ΠΗΓΕΣ:ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΙ Η “ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ” ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΣ, ΝΕΜΡΩΔ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ «ΓΙΓΑΝΤΕΣ», ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΤΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ.

The Beehive is "symbolic of the lodge itself as only the bees in the hive are aware of the activities inside. … under the guidance of the queen bee, the worker bees cheerfully and industriously perform their duties." ( The Secret Handshake, Secret Word, Secret High Sign, and the Nature of Freemasonry) Bees and the beehive are perfect symbols for the collusion of a secret society. Quoting from the Masonic Journal Sakul Gibi (Like a Plummet), Harun Yahya reiterates: "Bees cannot work unless in darkness…Your left hand must not know what your right hand does. Symbols are effective in the countless purposes of secrecy, and also in greater things." (The Knights Templar, p.172)

Η ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΥΡΕΩΣ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ18ΟΥ ΚΑΙ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΌΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΈΛΙΣΣΕΣΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΤΑΙΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΒΟΥΙΖΕΙ ΣΑΝ ΈΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Η ΚΥΨΕΛΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

N 392. Beehive (Masonic symbol of industry utilized in the 3rd degree); radiant sun with a human face. Very similar to the medal struck in 1788 (below), commemorating the scientific society, Cercle des Philadelphes, whose founders and majority of its members, were Masons and anti-Mesmerists. Mesmer himself, ironically enough, was a member of the occult-Masonic Philadelphes de Narbonne.


ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ.
ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ, Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (1804 ΈΩΣ 1814, ΚΑΙ 1852 - 1870) ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΛΑΒΕΙ ΕΝΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΉΤΑΝ Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ FLEUR-DE-LYS, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΈΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛIΑΣ. Η ΘΕΩΡIΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ JEAN JACQUES CHIFFLET.
ΤΟ FLEUR-DE-LYS ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, ΤΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΑ ΜΕΡΗ. ΩΣΤΟΣΟ, ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ FLEUR-DE-LYS ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΡΦΟΤΥΠΙΚΩΣ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΝΣΑΡΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ.


Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
Η ΕΣΤΙΑΣΗ (ΕΜΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ) ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ20ο ΑΙΩΝΑ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ LOUIS VAZART ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗSTENAY-SUR-MEUSE ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ CERCLE SAINT DAGOBERT II ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ DAGOBERT.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ Ο VAZART ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ – ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ. ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΌ ΈΝΑΝ ΚΥΚΛΟ.


Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ L'HEXAGONE ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΈΝΑ ΕΞΑΓΩΝΟ.


ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΞΑΓΩΝΙΚΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ«COINCIDENTLY, THE CENTRE LINE OF L’HEXAGONE CLOSELY MIRRORS THE OLD PARIS MERIDIAN, PASSING NEAR PARIS IN THE NORTH AND RENNES-LE-CHÂTEAU IN THE SOUTH. THE PARIS MERIDIAN - AN IMAGINARY ARC THAT MEASURES THE HOURS OF THE DAY – WAS LATER REPLACED BY LONDON’S GREENWICHMERIDIAN AS THE INTERNATIONAL STANDARD FOR TIME KEEPING. HOWEVER, IN RECENT YEARS THE PARIS MERIDIAN HAS BEEN ROMANTICIZED AND SOMEWHAT MERGED WITH THE NOTION OF THE ROSE-LINE, A MYTHICAL SORT OF LEY-LINE THAT ALLEGEDLY CONNECTS ESOTERICALLY SIGNIFICANT SITES FROM ROSLYN CHAPEL IN SCOTLAND TO SAINT SULPICE IN PARIS, AND ON TO RENNES-LE-CHÂTEAU IN THE SOUTH OF FRANCE. DESPITE ITS SPURIOUS INVENTION, IT IS WORTH MENTIONING THAT THE TWO SITES THAT TOPAND TAIL THE ROSE-LINE; ROSLYN CHAPEL AND RENNES-LE-CHÂTEAU, EACH FEATURE BEE SYMBOLISM IN RATHER BIZARRE WAYS. AND WHILE WE HAVE ONLY BEGUN TO UNRAVEL RENNES-LE-CHÂTEAU’S CONNECTION WITH BEES, IT WOULD BE A SHAME IF WE DID NOT PAUSE LONG ENOUGH TO FIRST DISCUSS ITS ROSE-LINE COUNTERPART IN THE NORTH.»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: HTTP://ANDREWGOUGH.CO.UK/BEE3_1.HTML
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Ή ΑΝΤΙΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ 'ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ ΖΩΑ ΙΣΤΟΡΙΩΝ', ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ Ο ΒΙΡΓΙΛΙΟΣ [16] ΚΑΙ ΣΕΝΕΚΑ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΚΑΙ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙBERNARD MANDEVILLE ΤΟΥ FABLE ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΏΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΤΕΣΚΙΕ ΚΑΙ ΜΑΡΞ . Ο ΤΟΛΣΤΟΪ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.

«Μια αράχνη διευθύνει διαδικασίες που μοιάζουν με εκείνες ενός υφαντή, και μια μέλισσα κάνει να ζηλέψουν πολλούς αρχιτέκτονες στην κατασκευή των μελίσσιων της. Αλλά αυτό που διακρίνει τον χειρότερο αρχιτέκτονα από την καλύτερη των μελισσών είναι ότι ο αρχιτέκτονας στήνει το κατασκεύασμα του στη φαντασία του προτού να το δημιουργήσει στην πραγματικότητα."34»

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ UPTON SINCLAIR Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ EPIC MOVEMENT ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ, Ο SINCLAIR ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΌΤΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ.


HTTP://VOICES.YAHOO.COM/THE-BRILLIANT-FAILURE-UPTON-SINCLAIR-EPIC-15525.HTMLΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΜΕ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.
BRITISH BEEHIVE


ΤΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΙΟΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΟΜΙΚΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ή ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ ΕΝΩ ΟΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΑΡΧΗΣ ΓΙΝΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΈΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ “ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΜΕΝΗΣ” INDUSTRIALIZED ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1760-1860.
ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ.

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ:
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΌΧΙ ΟΜΟΙΟΣΤΟΙΧΕΙΟΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΝΤΟΠΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ. ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΤΑΝ:


1. Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,
2. H ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
3. H ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ,
4. H ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΩΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
5. OΙ ΥΨΗΛΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.


Ο ΟΡΟΣ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ. ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ (ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ) ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΟΡΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΧΡΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ A. TOYBEE[1], ΤΟ 1884, ΟΠΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΧΡΗΣΗ. (ΑΠΟ WIKKI)


ΤΟ ΝΕΟΔΜΗΤΟ, ΤΟΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ BIOMHXANIKOY ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΡΧΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΩΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (ΚΕΫΝΣΙΑΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ).


Η ΓΑΛΛΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΗΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ-ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΝΕΕΣ ΙΔΙΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΚΆΘΕ ΔΟΜΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΥΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟ. ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΟΙ ΣΚΙΩΔΕΙΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΣΕΣ ΠΛΕΟΝ ΈΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ-ΚΥΨΕΛΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΔΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ.


ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤAN ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΟΥΝΤAN ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ “ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣ “ΚΤΙΣΤΕΣ” ΣΤΗ “ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΑ” ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.
ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ» ΟΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ.

ΤΟ ΣΚΟΥΦΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ LIBERTA, ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ, ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΣΟΣΙΑΛ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΚΑΙ Η "ΘΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
NEW JERSEY STATE AGRICULTURAL SOCIETYΗ ΚΥΨΕΛΗ ΩΣ ΔΟΜΗ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ, ΕΝΩ Η ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΩΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ANAVATAN PARTISI, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ), ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΜΑΛΙ (L’ADEMA-PASJ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ CDU ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΞΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ “CDU”, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΩΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ “ΚΥΤΤΑΡΟ” ΩΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ PCP. http://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Unity_Coalition
The Democratic Unity Coalition (Portuguese: Coligação Democrática Unitária or CDU) is an electoral and political coalition between thePortuguese Communist Party (Portuguese: Partido Comunista Português or PCP) and the Ecologist Party "The Greens" (Portuguese: Partido Ecologista "Os Verdes" or PEV). The coalition also integrates the political movement Democratic Intervention (Portuguese:Intervenção Democrática or ID).

το παλιότερο σύμβολο του cdu

The present symbol of CDU shows the PCP's symbol and the PEV's symbol, an hammer and sickle and a sunflower, respectively, with the respective names below. That symbol replaced a former one that featured three hexagons with the inscription: CDU and was often used with a beehive. That was sometimes said to mean that CDU worked just like a bee (collectively and every day) and the hexagons were meant to represent the cell-based Leninist organization of the PCP.

TΟ ΕΓΑΓΩΝΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (HSBC BANK - MARFIN), Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΒΟΣ (ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
....ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ Ή ΚΕΡΥΡΘΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ CDU

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΨΗ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ ΤΡΙΑΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΕΝΑΝ ΚΥΒΟ ΑΛΛΑ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΕΝΑ ΕΞΑΓΩΝΟ, ΟΙ ΚΥΨΕΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΑΓΩΝΕΣ, Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου