Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ CROWLEY ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΘΕΟ ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ "ΘΕΛΗΜΑ"



Το Θέλημα (thelema) :


Το 1904 και όσο βρισκόταν στην Αίγυπτο, ο μεγας μασονος και σατανιστης Crowley ισχυρίστηκε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον Αϊβάζ, αντιπρόσωπο του Θεού Ώρου (το ματι του οποιου βρισκεται στη μασονικη πυραμιδα), ο οποίος του αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει ένας νέος Μαγικός Αιώνας και ότι ήθελαν από εκείνον να γίνει ο Προφήτης του Αιώνα εκείνου. Του υπαγορεύτηκε, λοιπόν, το περίφημο Βιβλίο του Νόμου, με το διάσημο απόσπαμα "κάνε ότι θέλεις", αυτό θα είναι ολόκληρος ο Νόμος΅.
Μετά από την εμπειρία αυτή, ο Crowley αφιερώθηκε στο Θέλημα. Ο Crowley, με το Θέλημα, εννοούσε την αναρχία του να κάνει κανείς οτιδήποτε του περνάει από το μυαλό ακομα και δολοφονια,και να ευθυγραμμίζει το Θείο γι αυτον Θέλημα με το ατομικό του και αντίστροφα.


Υπάρχουν σαφής ομοιότητες μεταξύ του Ρεύματος του Νεκρονομικόν με την μαγική σκέψη του Κρόουλυ, τόσο σε θέματα φιλοσοφίας όσο και ιστορικής επίδρασης, καθώς σημαντικά ονόματα του Ρεύματος, όπως ο Kenneth Grant, ο Σίμωνας κ.α. συγκρίνανε (ή πιο ορθά δομήσανε) την κοσμολογία από το Βιβλίο των Νεκρών Ονομάτων με αυτή του Κρόουλυ.
Καθώς σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια του Μεγάλου Θηρίου, τα επονομαζόμενα και Crowleymas (12 Οκτωβρίου 1875), στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνιση τους ορισμένα αξιόλογα κείμενα που αφορούν πάντα το έργο και τις ημέρες του A.C. Ένα από αυτά, εξετάζει το τι είναι το Θέλημα, και όπως δηλώνει ο συγγραφέας του, αποτελεί το πρώτο μέρος από μια σειρά τριών κειμένων που θα αφορούν όλα την Θελημική θεωρία και πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου