Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το μακελειό στο Ντένβερ και η σατανική επίδραση του “Τζόκερ”

Η Αμερική δεν έχει συνέλθει ακόμη από το μακελειό στην πρεμιέρα της ταινίας του Batman, “Dark Knight Rises” στο Ντένβερ του Κολοράντο όπου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δολοφόνος, Τζέιμς Χολμς ήταν τόσο ψυχρός εκτελεστής που σκότωσε ακόμη ένα 4-μηνών μωρό. Σύμφωνα με αναφορές από την αστυνομία, ο Holmes, είχε...

βαμμένα κόκκινα τα μαλλιά του και είπε ότι στους αστυνομικούς ότι ήταν «ο Joker» μια αναφορά στον κακό που έπαιζε ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ στην προηγούμενη ταινία. Ο χαρακτήρας, ο οποίος έχει μια πολύ σατανική φύση, έχει γοητεύσει τα μυαλά πολλών στην κοινωνία και έχει εμπνεύσει και άλλες πράξεις βίας κατά το παρελθόν.

Ο Λέτζερ, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών λίγο μετά τα γυρίσματα του Dark Knight έδωσε μια στοιχειωμένη απόδοση που πολλοί αισθάνονται ότι συνέβαλε στο θάνατό του, που έχει εμπνεύσει εγκληματίες που έχουν τάση να μιμούνται, όπως τον Χολμς. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την επίδραση που έχουν οι ταινίες που προωθούν τον θάνατο, τον αποκρυφισμό και την αμαρτωλή εξέγερση στην καρδιά και το μυαλό μερικών ανθρώπων που μπορεί να τους ωθήσει σε πράξεις βίας.

«Κυριολεκτικά πυροβολούσε τον καθένα»

Οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν σε μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου γεμάτη με οπαδούς του Μπάτμαν, ορισμένοι από τους οποίους είχαν φορέσει και την στολή του για την πρεμιέρα της ταινίας.

Ξαφνικά, τον χώρο γέμισαν κραυγές φρίκης από πανικόβλητους θεατές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον δολοφόνο, ο οποίος πυροβόλησε τους πάντες καθώς περπατούσε.

Ήταν μια σκηνή «κατ’ ευθείαν από ταινία τρόμου», δήλωσε ο Chris Ramos, ο οποίος ήταν μέσα στο θέατρο. «Κυριολεκτικά πυροβολούσε τον καθένα, όπως στην κυνηγετική περίοδο».

Οι μάρτυρες περιγράφουν τον James Holmes ως τελείως ψυχρό. Αφού συστήθηκε ως "The Joker" προχώρησε πυροβολώντας αδιακρίτως. Φαίνεται ότι η πρόθεσή του ήταν να δολοφονήσει, να καταστρέψει και να προκαλέσει χάος όπως ο «ήρωάς» του καιπρογραμμάτιζε από μήνες την επίθεσή του. Θα μπορούσε κάποιος να είναι τόσο ψυχρός, μεθοδικός και αιμοδιψής; Η «έμπνευση» του Χολμς, ο Τζόκερ, ήταν ακριβώς έτσι.

Ο Τζόκερ: Ένας σατανικός χαρακτήρας

"Είναι ένας ψυχοπαθής, μαζικός δολοφόνος, σχιζοφρενής κλόουν με μηδενική συμπάθεια". - Χιθ Λέτζερ για την απεικόνισή του ως Τζόκερ στην ταινία Σκοτεινός Ιππότης.


"Λοιπόν," δήλωσε ο Τζακ Νίκολσον στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, την Τετάρτη, "εγώ τον προειδοποίησα." - Τζακ Νίκολσον, ο οποίος είχε παίξει τον Τζόκερ σε μια παλαιότερη σειρά ταινιών του Μπάτμαν, σχολιάζοντας σχετικά με τους κινδύνους το να υποδύεσαι τον Τζόκερ μετά το θάνατο του Χιθ Λέτζερ.

Η ταινία ‘The Dark Knight’, η οποία έγινε η υπ 'αριθ. 4 ταινία σε εισπράξεις όλων των εποχών, ήταν μια τεράστια επιτυχία που ακολούθησε τον θάνατο του Χιθ Λέτζερ. Ο Λέτζερ, ο οποίος κέρδισε Oscar, πρόβαλε την ψυχρή, δαιμονική φύση του Τζόκερ. Ο Λέτζερ έπαιξε το Τζόκερ ως έναν εντελώς ψυχοπαθή και τόσο πολύ ‘δέθηκε’ με τον χαρακτήρα που πολλές σκηνές τις σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Λέτζερ. Προκειμένου να προετοιμαστεί για το ρόλο ο Λέτζερ, δήλωσε:

"Είναι ένας συνδυασμός ανάγνωσης όλων των κόμικς που θα μπορούσα να βρω σχετικά με το σενάριο και στη συνέχεια απλά κλείνω τα μάτια και διαλογίζομαι πάνω σε αυτό», λέει. «Κάθισα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο για περίπου ένα μήνα, κλειδωμένος, φτιάχνοντας ένα μικρό ημερολόγιο και δοκιμάζοντας φωνές - ήταν σημαντικό να προσπαθήσω να βρω μια κάπως γραφική φωνή και γέλιο. Κατέληξα στον τύπο ενός ψυχοπαθή – κάποιου με πολύ λίγη ή καμία συνείδηση ​​για τις πράξεις του» - Χιθ Λέτζερ.

Τόσο πολύ παθιάστηκε με τον το χαρακτήρα του Τζόκερ ο Ledger, που είπε στους New York Times ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί "περισσότερο από δύο ώρες κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων".

"Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί, και το μυαλό μου δούλευε ακόμη. "Είπε ότι πήρε χάπια, για να μπορέσει να κοιμηθεί για μόνο μια ώρα».

Ο Ledger συνέχισε σε έναν κύκλο αϋπνίας, κατάθλιψης και άγχους που τον οδήγησαν να πάρει ένα κοκτέιλ από αντικαταθλιπτικά καθώς και ηρωίνη. Και τα ναρκωτικά τελικά τον οδήγησαν στο τραγικό του θάνατο.

Το συγκεκριμένο κόμικ που ενέπνευσε περισσότερο τον Ledger ήταν ένα κόμικ του Batman που ονομάζεται “The Killing Joke” και γράφτηκε από τον συγγραφέα κόμικ και πρακτικό της μαγείας, Alan Moore, ο οποίος έχει γράψει κόμικς, όπως το ‘The Watchmen’ και το ‘V for Vendetta’ που είναι γεμάτα από και σατανικούς και Ιλλουμινάτι συμβολισμούς. Το ‘V for Vendetta’ συγκεκριμένο όχι μόνο έχει αποσπάσματα από τον σατανιστή Aleister Crowley σε διάφορα τμήματα, αλλά τον αναφέρει ονομαστικά.

Στις φωτογραφίες: Ο ήρωας στο V for Vendetta αναφέρει του Βιβλίο του Νόμου του Aleister Crowley.

Ο Λέτζερ έπαιξε τον χαρακτήρα με τέτοιο δαιμονικό στυλ, που τίναξε ακόμα και τη γλώσσα του συνεχώς σαν φίδι κατά τη διάρκεια των σκηνών. Ο χαρακτήρας του Τζόκερ στο Σκοτεινό Ιππότη είναι ένας αυτοαποκαλούμενος «πράκτορας του χάους» που επιδιώκει να καταστρέψει την πόλη και να αποδείξει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν εξίσου κακοί και δολοφονικοί, όπως αυτός.

«Δείτε, την ηθική τους, το πως λειτουργούν: πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο. Θα πέσουν με την πρώτη ένδειξη ενός προβλήματος. Είναι τόσο καλοί όσο ο κόσμος τους επιτρέπει να είναι. Θα δείτε, στο τέλος οι πολιτισμένοι άνθρωποι θα φάνε ο ένας τον άλλον "- Τζόκερ, Σκοτεινός Ιππότης

Μοιάζει λίγο με την ιστορία του Ιώβ, όπου ο Σατανάς προκάλεσε τον Θεό λέγοντας ότι αν ο Ιώβ δεν είχε όλη τα υπάρχοντα και τον πλούτο που ο Θεός του είχε δώσει σύντομα θα καταριόταν τον Θεού ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άπιστος. Αυτή ακριβώς είναι η ατζέντα του Τζόκερ στο Dark Knight. Και η κάρτα που χρησιμοποιεί ως σήμα κατατεθέν το ενισχύει αυτό:

Στην φωτογραφία: Μία από τις κάρτες που χρησιμοποιούνται από τον Τζόκερ στο Σκοτεινό Ιππότη με τον Σατανά πάνω σε αυτή.

«Ο μόνος λογικός τρόπος για να ζήσεις σε αυτόν τον κόσμο είναι να ζεις χωρίς κανόνες ..." - Τζόκερ, Dark Knight.

Σατανική Επίδραση: Kim De Gelder Joker | Dark Knight Shooting Illuminati

Οι θεατές σε όλο τον κόσμο που είδαν το παίξιμο του Ledger ήταν τόσο συγκλονισμένοι που σύντομα δεκάδες άνθρωποι είχαν φορέσει το πορφυρό και κόκκινο κοστούμι και το πράσινο πουκάμισο και έκαναν στο πρόσωπό τους το μακιγιάζ του Joker στην πραγματική ζωή. Σαν μια σέκτα που είναι της μόδας, ο Τζόκερ έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Και μερικοί εμπνεύστηκαν από αυτόν για να διαπράξουν εγκλήματα στο όνομα του Τζόκερ. Στο Dendermonde στο Βέλγιο, ο 20χρονος Kim De Gelder, ντυμένος ως Joker, κατάφερε να μπει σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό και να επιτεθεί στα νεογνά και στα βρέφη με ένα μαχαίρι, τρυπώντας τα επανειλημμένα στο κεφάλι και το λαιμό τους, σκοτώνοντας 2 μωρά και μια εργαζόμενη και τραυματίζοντας πολλά βρέφη:

Ο 20χρονος δράστης είχε βαμμένο λευκό πρόσωπο, σκιά ματιών και βαμμένα μαλλιά, και φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Αφού κατάφερε και μπήκε στον βρεφικό σταθμό στις 10 π.μ. λέγοντας ότι είχε μια συνάντηση με ένα από τα μέλη του προσωπικού, έβγαλε το 12 ιντσών μαχαίρι του και άρχισε να κόβει παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως και δύο ετών.

Υπήρχαν 21 βρέφη στον βρεφονηπιακό σταθμό και έξι εργαζόμενοι. Όλα τα θύματα τα μαχαίρωσε στο λαιμό ή το κεφάλι.

Ο Theo Janssens, αντιδήμαρχος του Dendermonde, είπε ότι ο άνθρωπος "απλά τρελάθηκε". "Υπήρχε αίμα παντού, ήταν απίστευτο, το πραγματικό μακελειό. Πήγε κατευθείαν στα μωρά και τους επιτέθηκε. Τα μικρότερα ήταν στα κρεβάτια τους, μάλλον κοιμόνταν", λέει η Μαρίτα Blindeman, που χτύπησε τον συναγερμό.

Όταν συνελήφθη ο De Gelder γέλαγε στους ανακριτές της αστυνομίας, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις, με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο Joker στο Dark Knight:

Μετά τη σύλληψή του, ο ύποπτος ήθελε προφανώς να "παίξει με την αστυνομία," λέει ο Paijmans. "Ο άνθρωπος δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του στην αστυνομία. Δεν είχε κανένα δελτίο ταυτότητας κατά τη σύλληψή του. Έδωσε την αστυνομία διάφορα ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις».
Αργότερα μαθεύτηκε ότι ο De Gelder σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα δεύτερο βρεφικό σταθμό και ότι σχεδίασε τις επιθέσεις ώστε να συμπίπτουν με την ενός έτους επέτειο από το θάνατο του Χιθ Λέτζερ.

Μαθήτρια επιτίθεται στην καθηγήτριά της ως Τζόκερ

Σε σχολείο του Νότιου Vermillion, μια μαθήτρια λυκείου επιτέθηκε στην καθηγήτρια. Οι λεπτομέρειες είναι σοκαριστικές.

Το σχολείο αυτό ήταν ένα υπόδειγμα. Αλλά εκείνη την ημέρα αυτό άλλαξε. Όλα άρχισαν όταν η μαθήτρια πήγε στο μπάνιο. Εκεί, φόρεσε το λευκό μακιγιάζ, κόκκινο κραγιόν, και έβγαλε ένα ξυραφάκι. Έκοψε τότε το πρόσωπό της, κάποιοι λένε για να μοιάζει με το Τζόκερ από την ταινία "The Dark Knight". Μετά από αυτό χτύπησε την πόρτα της τάξης. Κανείς στην τάξη θα ξεχάσει τι συνέβη στη συνέχεια.

«Τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να κάνει κινήσεις προς την δασκάλα, σαν να επρόκειτο να την κόψει σε φέτες", δήλωσε ο Σπενς. Γι 'αυτό, η δασκάλα έπρεπε να δράσει γρήγορα. Μπόρεσε να κρατήσει το κορίτσι μακριά στριμόχνωντάς την με ένα θρανίο και μια καρέκλα μέχρι να φθάσει βοήθεια.

Αθωώθηκε τελικά, ο εικονιζόμενος Cole Vetterkind για διάρρηξη και στραγγαλισμό από το δικαστήριο Clark County. Οι αρχές λένε ότι ο 26χρονος άντρας ντυμένος ως Joker διέρρηξε το σπίτι της πρώην φίλης του στην πόλη Reeseburg τον Ιανουάριο. Οι αρχές λένε ότι προσπάθησε να πνίξει τον νέο της φίλο και εκείνος τον πυροβόλησε τότε στο πόδι.

«Για μένα αυτός είναι δαιμονικός - έχει αυτή την απίστευτη οργή​​. Οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν ήταν νέος, και αυτά είναι τα πράγματα που βρίσκονται στο κεφάλι του. Για μένα, ο Μπάτμαν έχει να κάνει με την οργή​​, τον θυμό και την εκδίκηση». - Κρίστιαν Μπέιλ για τον Μπάτμαν στο Dark Knight.

Η γοητεία για τη μίμηση του με τον Τζόκερ του Ledger έφτασε στο χειρότερο σημείο στο περιστατικό του Ντένβερ. Ο φανς ήταν τόσο ανήσυχοι να δουν την νέα ταινία του Μπάτμαν που μωρά, και παιδιά δημοτικού ήρθαν στην παρουσίαση τα μεσάνυχτα (για μια ταινία που είναι περίπου 3 ώρες) για να δουν μια ταινία με άφθονη βία, τρομοκρατικές επιθέσεις, βασανιστήρια, μαζικές δολοφονίες και μεγάλης κλίμακας καταστροφές. Γιατί οι γονείς φέρνουν παιδιά ακόμα και 4 ετών και 6 ετών για να δουν αυτήν την ταινία; Τι είδους επιπτώσεις θα έχει αυτή η ταινία έχει στην ψυχή τους; Σε τι πνευματική επιρροή εκτίθενται ;

Γιατί ο κόσμος τόσο γοητεύεται από ένα χαρακτήρα τόσο κακό; Γιατί έχει τέτοια εμμονή με έναν που επιδιώκει να βλάψει, να σκοτώσει και να καταστρέψει και που ευχαριστιέται με αυτό χωρίς καμία απολύτως τύψη; Η κοινωνία ολοένα και περισσότερο γοητεύεται με την ψυχαγωγία του θανάτου, είτε σε ταινίες όπως το Dark Knight, είτε σε βιντεοπαιχνίδια είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές γεμάτες φόνους. Και κανείς δεν υπολογίζει τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει στην ψυχή του. Αλλά και στους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου