Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ;

Ο Ιός H3N8 από τις φώκιες, θεωρείται η επόμενη ‘Πανδημία’Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός δημοσιευμάτων στα μαζικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει να αναφέρουν σχετικά με τον νεοαναπτυσσόμενο ιό Η3Ν8 από τις φώκιες κατονομάζοντας τον ως την ‘επόμενη πανδημία’ και εγείροντας ανησυχίες και προβληματισμούς ότι μπορεί να μολύνει και να εξαπλωθεί και στους ανθρώπους.


Είναι προφανές πλέον ότι τα μέσα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις των ‘πανδημικών απειλών’ είτε στη περίπτωση της γρίπης των πτηνών, είτε στη περίπτωση του ιού Η1Ν1.

Με την ενασχόληση των μέσων με όλες αυτές τις ‘πανδημικές εκρήξεις’ έρχεται πάντα η ώθηση για βεβιασμένους εμβολιασμούς, που στη συνέχεια ακολουθούνται από αναφορές για βαρύτατες παρενέργειες (οι οποίες χρόνια αργότερα επιβεβαιώνονται ακόμη και από ιατρικά περιοδικά.)


Όμως τι πραγματικά είναι ο ιός Η3Ν8; Αποτελεί μία πραγματική απειλή ή ένας πλαστός εκφοβισμός πανδημίας;

Το στέλεχος του ιού πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Αγγλία και βρέθηκε σε πληθυσμούς φώκιας από ερευνητές, σκοτώνοντας περισσότερες από 162 φώκιες σε περίοδο τεσσάρων μηνών.

Έπειτα από σχετική διερεύνηση που ακολούθησε από τον ιολόγο Lipkin του Πανεπιστημίου τηςColumbia, βρέθηκε ότι ο μεταλλαγμένος ιός ουσιαστικά μεταδόθηκε από τα θαλάσσια πουλιά στις φώκιες.

Ο ιός είχε υποστεί έναν διαφορετικό τύπο μεταλλάξεων προτού μολύνει τις φώκιες – όπως την ικανότητα να μεταδίδεται από θηλαστικό σε θηλαστικό – ή καλύτερα από φώκια σε φώκια προς το παρών. Ο ιός μόλυνε το αναπνευστικό σύστημα του πληθυσμού της φώκιας.
Ο ιός της γρίπης από τις φώκιες πρόκειται να συνδυαστεί με τον Ιό H5N1 για να δημιουργήσει έναν ‘Υπεριό’;
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός σχετικά με τον συγκεκριμένο ιό είναι η δυνατότητα που ενδέχεται να αποκτήσει ώστε να μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ήδη έχει υποστεί σημαντικές μεταλλάξεις, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν ήδη να χτυπούν της σειρήνες της επερχόμενης πανδημίας.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι λίγες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού H3N8 στους ανθρώπους. Η μοναδική εξαίρεση, είναι, εάν συνδυαστεί ο ιός Η3Ν8 με τον ιό H5N1 της γρίπης των πτηνών, και αυτός ο συνδυασμός θα δημιουργήσει έναν πιθανά δολοφονικό σούπερ-ιό.

Το πιό ανησυχητικό είναι ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί σε εργαστηριακό περιβάλλον, καθιστώντας τον ιό το νέο επικίνδυνο βιολογικό όπλο, που σύμφωνα με τον Paul Κeim – πρόεδρο Βιοασφάλειας του Εθνικού Επιστημονικού Συμβουλίου των Η.Π.Α., θα είναι τόσο επικίνδυνο που ουσιαστικά θα είναι ανεξέλεγκτο...

Δεν είναι γνωστό εάν και πότε ο συγκεκριμένος ιός θα χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο, αλλά εάν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε, σύμφωνα με πολλές απόψεις και έρευνες (για την δυνατότητα χρησιμοποίησης του ιού Η5Ν1 ως βιολογικό όπλο βλέπε εδώ) ειδικών που βρήκε το pentapostagma.gr στο διαδίκτυο, θα προκληθεί μία ανυπολόγιστη καταστροφή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου