Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

OBAMACARE ΕΝΤΟΛΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 15ΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Από την 1η Αυγούστου, τα νεαρά κορίτσια στο Όρεγκον λαμβάνουν δωρεάν στειρώσεις χωρίς γονική συναίνεση χάρη σε μια ρύθμιση που περιέχεται στo νόμο προστασίας των ασθενών και της οικονομικά προσιτής φροντίδας (επίσης γνωστός και ως Obamacare).

Η εντολή επιτρέπει στα κορίτσια από την ηλικία των 15 ετών να πηγαίνουν ενάντια στη γονική επιθυμία (ή απλά δεν τους το λέμε και καθόλου) και να στειρώνονται υπό την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης τους και τις ρυθμίσεις του νόμου ''Obamacare''.

Στην πραγματικότητα, οι έφηβες μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία, ακόμη και αν οι γονείς τους έχουν έντονες και ανοιχτές αντιρρήσεις.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ειδικότερα ότι όλα τα σχέδια υγειονομικής περίθαλψης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρέχουν 100% πλήρη κάλυψη, χωρίς τον επιμερισμό του κόστους, όχι μόνο για όλες τις μορφές στείρωσης, αλλά και για όλες τις μορφές αντισυλληπτικών που έχουν εγκριθεί από το FDA για τις γυναίκες "με αναπαραγωγική ικανότητα."

Κατά μέσο όρο, ωστόσο, ο όρος θα ισχύει για τα κορίτσια γύρω από την ηλικία των 12 ετών, η οποία είναι η γενικά αποδεκτή ηλικία που τα κορίτσια αρχίζουν να έχουν περίοδο.

Το έντυπο συγκατάθεσης επιτρέπει ακόμη και το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός τρίτου υπογράφοντος που θα ενεργεί ως «διερμηνέας» π.χ για όσους δεν μπορoύν να μιλήσουν τη γλώσσα.


atheatignosi.blogspot.gr
http://www.pentapostagma.gr/2012/08/obamacare-15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου