Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Η Εκκλησία της Κρήτης εναντίον Ακροδεξιάς και ρατσισμού


Την προσοχή όλων εφιστά η Εκκλησία της Κρήτης, ώστε να μην κυριαρχήσουν στην κοινωνία τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού. Συγκεκριμένα η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε στην έδρα της, το Ηράκλειο σε τακτική Συνεδρία και ασχολήθηκε μεταξύ των άλλων με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Εκκλησίας.


«Την Ιερά Σύνοδο απασχόλησαν για άλλη μία φορά ακόμη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Χώρα και ο λαός μας, εξαιτίας της πολύμορφης κρίσεως και των συνεπειών της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας. Εν όψει μάλιστα και των Αγίων Εορτών των Χριστουγέννων, αποφασίσθηκε να συντονισθεί και να ενταθεί ακόμη περισσότερον το ποικίλο φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο των Ενοριών και των Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου μας, για την, όσο γίνεται, κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών και την ανακούφιση των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Η Ιερά Σύνοδος στάθηκε με αγωνία και ανησυχία μπροστά στα παρατηρούμενα φαινόμενα κάθε μορφής βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού, τα οποία αποκηρύσσει και συμμερίζεται απολύτως την πρόσφατη Απόφαση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, για την ανάγκη της ανοχής και του σεβασμού της θρησκευτικής και της πολιτισμικής διαφορετικότητας, για την άμεση κατάπαυση της βίας, την επικράτηση της ειρήνης και της καταλλαγής των ανθρώπων, την καλλιέργεια και την περιφρούρηση της μοναδικότητας του ανθρώπινου προσώπου, ως εικόνας του Τριαδικού Θεού και της ανθρώπινης ζωής, ως θείου δώρου.

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει τον εμπαιγμό των θρησκευτικών συμβόλων και των ιερών Παραδόσεων της Χριστιανικής Πίστεώς μας, απ’ όπου κι’ αν αυτά προέρχονται», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι με «αφορμή τις Εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου, των Χριστουγέννων που έρχονται, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον ευλογημένο ηρωικό λαό της Μεγαλονήσου μας, να αξιωθούμε όλοι μαζί να εορτάσουμε με χαρά την Γέννηση του Χριστού, ο Οποίος είναι η μοναδική ελπίδα και το σίγουρο στήριγμά μας».

http://www.cna.gr/news/crete/item/2281-i-ekklisia-tis-kritis-enantion-akrodeksias-kai-ratsismou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου