Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε θαρραλέα και τολμηρά στο ΒΒC:«σεβασθείτε την ιδιπροσωπία του λαού μας.»


Βαρυσήμαντη συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΒΒC και στον εδώ ανταποκριτή του, έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εντός του εορτάζοντος ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, αμέσως μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία κατά την οποία συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά.
Ο ρηξικέλευθος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τολμά συχνά να τα βάζει με το θλιβερό κατεστημένο του τόπου και να ξεσκεπάζει τους απώτερους στόχους των ελαφροσυνείδητων και των καιροσκόπων!
Και μάλιστα σε όλες τις ενέργειές του αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει( όπως η τελευταία με την αισχρή παράσταση στην οποία υβρίζετο και διακωμωδείτο ο ίδιος ο Χριστός μας) φροντίζει να λειτουργεί και να πράττει ως θεματοφύλακας της Πίστεως και της Παράδοσεως μας, αλλά και ως κυματοθραύστης στις επιθέσεις και στις φήμες που συχνά πλήττουν το χώρο της Εκκλησίας( όπως έκανε πρόσφατα τόσο με τη φημολογία περί Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος μυηθέντος στη μασωνία όσο και με τις φήμες που κυκλοφορούσαν περι εκατομμυριούχων Μητσοπολιτών).
Ο δυναμικός λοιπόν Ιεράρχης του Πειραιά έδωσε μία συνέντευξη στο ΒΒC εφ´ όλης της ύλης, η οποία θα συζητηθεί!
Ο δημοσιγράφος τον ρώτησε αρχικά για την αρνητική εμμονή μας να μην επιτρέπουμε την ανέγερση τεμένους!
" Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, απάντησε ο Σεβ.Πειραιώς, έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία!
Οι πρόγονοί μας, άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα η ελεύθερη χριστιανική Ελλάδα.
Γιατί πρέπει σήμερα εμείς να ξεχάσουμε την προσφορά τους και να αφήσουμε τους Ισλαμιστές να ανεγείρουν τέμενος και μάλιστα με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου;; Γιατί στην Κωνσταντινούπολη -- κι όχι στην ινσταμπουλ όπως την αποκαλούν αυτοί -- υπάρχουν ιερά μνημεία δικά μας που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας και οποία οι τούρκοι τα έχουν μετατρέψει σε μουσεία και τζαμιά!Αλλά και χώρες αμιγώς μουσουλμανικές,όπως η Σαουδική Αραβία, δεν επιτρέπουν να αναγερθούν Ορθόδοξοι ναοί...Εμείς τί πρέπει να κάνουμε γιαυτό;; Και αυτό δεν το κάνουμε από φονταμενταλισμό και από θρησκοληψία, αλλά γιατί οι μνήμες που έχουμε από τα όσα υπέστημεν μας το υπαγορεύουν"
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου να απαντήσει πώς εξηγείται το γεγονός που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτρέψει προ πολλών ετών την ανέγερση τεμένους, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε ότι"" οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έμειναν κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τόσους αιώνες, ούτε είναι ποτισμένα τα χώματά τους από το αίμα χιλιάδων αθώων σφαγιασθέντων!
Κι ύστερα εμείς έχουμε δείξει με τη συμπεριφορά μας ότι ξέρουμε και σεβόμαστε τους άλλους με το πώς συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους που ζουν κοντά μας ως Ελληνες Πολίτες , χρόνια τώρα, στη Θράκη,στην Κομοτηνή, και στην Ξάνθη.. Έχουν τους χώρους προσευχής τους , τα τεμένη τους και επιτελούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες! Ποιός τους εμπόδισε να είναι κάτι διαφορετικό από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Κσνείς!
Μάλιστα οι μουφτήδες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο ,και οι Μουφτίες τους είναι ΝΠΔΔ και έχουν περισσότερα προνόμια απ ´ όσα έχει μία Μητρόπολη που ποιμαίνει Ορθοδόξους Ελληνες, οι οποίοι είναι η βαθιά πλειοψηφία του λαού μας!
Επομένως εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής.
Γιαυτο ζητάμε και από τους Ευρωπαίους το αυτονόητο:να σεβασθούν την ιδιοπροσωπία μας.""
Όταν η ανέγερση του τεμένους επιβληθεί μέσα από μία απολύσει της Δικαιοσύνης, ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC, τότε ποιά θέση θα κρατήσετε ως Εκκλησία;; "" Εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε τη νομιμότητα και αν μία απόφαση της Δικαιοσύνης είναι προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς θα τη σεβασθούμε!"
Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς βλέπει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας υπεραμύνθηκε λέγοντας πώς" δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη, όταν η Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε τα φώτα της, τον πολιτισμό της και τις γνώσεις της για να υπάρχει σήμερα η Ευρώπη! Αλλοίμομο σε αυτούς που επιβουλεύονται την παρουσία μας μέσα στην Ευρώπη ! Ακόμη και αν το επιτύχουν αυτό κάποτε, τότε ένα είναι
βέβαιο: αυτό που θα έχει προκύψει δε θα είναι πια Ευρώπη!""
πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/c.html#ixzz2EV0oXUWh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου