Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Χάραγμα του θηρίου: το ΒΑΤΙΚΑΝΟ θα χρησιμοποιήσει MIRCO-CHIP RFID ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού μετά το σκάνδαλο Vatileaks

Βατικανό: κληρικοί και οι εργαζόμενοι θα πρέπει παραλάβουν μια ηλεκτρονική κάρτα ταυτότητας με μικροτσίπ-συσκευή εντοπισμού RFID για τα σαρωτικά νέα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να αποτραπεί η επανάληψη του σκανδάλου Vatileaks.
Πολύ πιο αυστηροί ελέγχοι έχουν ήδη εισαχθεί για όσους αναζητούν την πρόσβαση στα έγγραφα,.τα αντίγραφα των αρχείων και των φακέλων της Αγίας Έδρας.
Τα παπικά διαμερίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν το βιοτικό πεδίο του Πάπα Βενέδικτου XVI, καθώς και τα γραφεία του προσωπικού του μέσα στο Αποστολικό Παλάτι, είναι εντελώς εκτός ορίων σε οποιονδήποτε χωρίς αυστηρή άδεια.
Ο Σλοβένος ιερέας, Mitja Leskovar, είναι ειδικός πράκτορας αντι-κατασκοπείας με το παρατσούκλι «ο σεβασμιότατος 007, είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των νέων μέτρων ασφαλείας με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες- RFID κάρτες που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Leskovar, που μεγάλωσε στην πρώην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία , είναι υπεύθυνος για τη διαβίβαση εμπιστευτικών εγγράφων μεταξύ του Βατικανού και τους αντιπρόσωπους ή τους διπλωμάτες του πάπα στο εσωτερικό της Γραμματείας του κράτους και επίσης εποπτεύει όλες τις αιτήσεις,τα έγγραφα και τα αντίγραφα εντός της γραμματείας.
Χιλιάδες κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων που εργάζονται μέσα στα τείχη του Βατικανού από το Αποστολικό Παλάτι μεχρι τη Γραμματεία του κράτους θα επηρεαστούν από τους εντατικούς ελέγχους που θα επιτρέπει στους ανωτέρους τους να τους παρακολουθούν κάθε στιγμή.

Josephine McKenna απο τη Ρώμη
Αξίζει να σημειωθεί οτι όσοι τουρίστες θέλουν να επισκεφτούν το Βατικανό εκδίδουν με την ταυτότητα τους εισιτήριο που περιέχει barcode το οποίο το σκανάρουν στην είσοδο.... Ιδίου τύπου εισιτήρια χρησιμοποιούνται και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου