Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ!!!… Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ..

Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης
Με αφορμή την τριαντάχρονη γνωριμία και συνεργασία μου με την ηθοποιό Τζένη Ρουσσέα, γνώρισα και αγάπησα την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ζάκυνθο. Μπορεί πιά να μην πηγαίνω τα καλοκαίρια, όπως έκανα σχεδόν τριάντα χρόνια, μου έχει όμως μείνει μια συνήθεια. Να διαβάζω σχεδόν καθημερινά τα νέα του νησιού.
Μια από τις ιστοσελίδες που διαβάζω είναι το «Νυχθημερόν», ενός ιδιαίτερα δραστήριου ιερέα της Ζακύνθου του πατέρα Παναγιώτη Καποδίστρια.

Ετσι σήμερα στην σελίδα του είδα ένα βίντεο που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δουν όσο γίνεται περισσότεροι.
Στο βίντεο ο π.Παναγιώτης έχει βάλει τον τίτλο: «Ο π. Αντώνιος για την «Κιβωτό του κόσμου» και της ψυχής του» – προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλων μας!!!
Στο βίντεο μιλάει ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου για την «Kιβωτό» του. Μιλάει με ένα απλό, καθημερινό, αληθινό τρόπο που αγγίζει την ψυχή του θεατή – ακροατή. Μιλάει για την δημιουργία της «Κιβωτού», για τον μοναχικό του αγώνα στην αρχή, που δέκα τέσσερα χρόνια μετά έχει γίνει αγώνας σχεδόν πεντακοσίων εθελοντών που βοηθούν καθημερινά περισσότερα από 2000 άτομα, κυρίως παιδιά..
Διαβάζω στην ιστοσελίδα της «Κιβωτού»:[ http://www.kivotostoukosmou.org/kivotos/ ]
«Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Σήμερα στην Κιβωτό έρχονται 187 παιδιά όλων των ηλικιών. Η πόρτα μας γι΄ αυτά θα είναι πάντοτε ανοιχτή».
O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου είναι εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κολωνού. Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει, όπως λέει. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδιατους».
«Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε», λέει γεμάτος ικανοποίηση.
Η Κιβωτός ιδρύθηκε το 1998 από τον 26άχρονο τότε Ιερέα, που διαπιστώνοντας τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών θέλησε να βοηθήσει με σκοπό να ανατρέψει και να βελτιώσει αυτήν την άσχημη κατάσταση και να αποτελέσει η Κιβωτός μία εστία φροντίδας συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον αυτών των παιδιών της “άλλης” Αθήνας.»
Δείτε το βίντεο. Για 18 λεπτά θα γαληνέψει η ψυχή σας. Δείτε πως πραγματικά πρέπει να είναι και πως πρέπει να μιλάει ένας ιερέας. Δείτε την καθαρότητα του προσώπου του, την αλήθεια που εκπέμπει..
Και μετά μπείτε στην σελίδα της «Κιβωτού» και βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε το έργο αυτού του πραγματικού «ΙΕΡΕΑ»…




1 σχόλιο: