Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστὲ"

Διαβάστε τι γράφει για τον ορισμό του Σατανά το καλύτερο λεξικό της αγγλικής γλώσσας της Αμερικης, εφάμιλλο ίσως της Οξφόρδης : 

"(Σατανάς είναι) o άγγελος που κατά την Ιουδαϊστικη δoξασία διατάσσεται απο τον Θεον να βάζει σε πειρασμό τους ανθρώπους να αμαρτάνουν, να κατηγορεί τους αμαρτωλούς  να φέρνει σε πέρας την τιμωρία του Θεου".

 Τα ανωτέρω από :
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7081.html και σχολιάζουμε.

Μεγαλύτερη βλασφημία από αυτή δεν θα.....
μπορούσε να υπάρξει. Δεν ξέρω αν ευσταθεί, διότι δεν με ενδιαφέρει η ιουδαϊστική δοξασία. Σημείωση, ποια απ΄ όλες έχει υπόψη του το καλύτερο λεξικό αγγλικής γλώσσας της Αμερικής;


Αυτό το "ο άγγελος που διατάσσεται απο τον Θεον να βάζει σε πειρασμό τους ανθρώπους να αμαρτάνουν, να κατηγορει τους αμαρτωλους, να φέρνει σε πέρας την τιμωρία του Θεου", τι σημαίνει; Ότι ο θεός έφτιαξε έναν άγγελο για να βάζει τους ανθρώπους, που και αυτούς ο θεός τους έφτιαξε, να αμαρτάνουν; Ύστερα, να τους κατηγορεί (ο άγγελος) ως αμαρτωλούς στο θεό και μετά ο θεός (δια του αγγέλου πάλι) να τους τιμωρεί;

Μα τι γίνεται εδώ; Ο άγγελος κάνει αυτό που του λέει ο θεός και έρχεται μετά να μας κατηγορήσει από πάνω ότι είμαστε αμαρτωλοί!! Και πώς να μην είμαστε; Εντολή του θεού εκτέλεσε ο άγγελος και την εντολή εκτελέσαμε κι εμείς. Ούτε ο άγγελος μπορούσε να πάει κόντρα, ούτε κι εμείς.

Τέλος, ο άγγελος αυτός, που μας βάζει σε πειρασμό κατόπιν εντολής, φέρνει σε πέρας την άλλη εντολή, την τιμωρία από το θεό!!! Εδώ, πλέον, η λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια. Ο θεός αυτοτιμωρείται παίζοντας παιγνίδια με κάτι που έφτιαξε, και ύστερα χάλασε, επειδή μπήκε σε πειρασμό και αμάρτησε κατόπιν δικής του εντολής. Το μόνο που δεν χαλάει, είναι ο διαμεσολαβητής άγγελος. Τον οποίο ο θεός βάζει, ώστε να πειραζόμαστε. Όχι βέβαια και να κατηγορήσουμε τον θεό ότι εκείνος μας βάζει σε πειρασμό, έτσι;

Λοιπόν, ας απολαύσουμε τον (τους) πειρασμό, αφού έτσι κι αλλιώς σε εντολή του διαμεσολαβητή αγγέλου του θεού συμορφωνόμαστε. Το ριζικό μας είναι να χαλαστούμε στο τέλος, είναι η τιμωρία που μας περιμένει, αφού για εκεί μας προόρισε αυτός που μας έφτιαξε : Ο διάβολος και όχι ο Θεός.

Μη μου πείτε τώρα ότι είχε άδικο ο Κύριος, όταν είπε στους Φαρισαίους ότι πατέρα τους έχουν τον διάβολο : "ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστὲ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ’ ἀρχῆς".

http://kyprianoscy.blogspot.gr/

ΠΗΓΉ: http://ksipnistere.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου