Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

EΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ BLACK METAL - Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ABSURD


EΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ BLACK METAL 
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
A B S U R D 

 
Στα περιοδικά του εθνικοσοσιαλιστικού χώρου, ανάμεσα στα διάφορα συγκροτήματα Black Metal που προβάλλονται, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο γερμανικό συγκρότημα ABSURD.
 Το περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, όργανο του Μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής έχει αφιερώσει αρκετές σελίδες σε αυτό το συγκρότημα.
Το ίδιο και η ιστοσελίδα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, με πολλαπλές ειδήσεις για την πορεία του συγκροτήματος. 
 
Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με το περιοδικό «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ METAL» -το οποίο κινείται και αυτό, στον χώρο του εθνικοσοσιαλισμού - και το οποίο στο τεύχος 8 παρουσιάζει συνέντευξη με μέλος του συγκροτήματος. (Το περιοδικό αυτό διαφημίζεται και μέσω του περιοδικού ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ).
ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ABSURD;
Διαβάζουμε από το αποκαλυπτικό βιβλίο «ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ» του Νίκολας Γκούντρικ Κλαρκ (εκδ. Αρχέτυπο, α΄έκδ. 2004) τα εξής:
Hendrick Mobus
Hendrick Mobus
«Αλλά και στη Γερμανία η μουσική σκηνή του Black Metal απέκτησε ναζιστική πτέρυγα. Το συγκρότημα Absurd (Παράλογο) ιδρύθηκε στο Ζοντερσχάουζεν της πρώην Ανατολικής Γερμανίας από το δεκαεξάχρονο Χέντρικ Μέμπους (Hendrick Mobus) [ψευδώνυμο του Γιάρλ Φλαγκ Νίντχεγκ (Jarl Flagg Nidhoegg)] και δύο φίλους του. Εμφανιζόμενοι ως ηγέτες μιας τοπικήςσατανιστικής αίρεσης, οι τρεις δολοφόνησαν ένα συμμαθητή τους, τον Σάντρο Μπέγερ (Sandro Beyer), τον Απρίλιο του 1993.
Sandro Beyer
 Ενώ o Μέμπους εξέτιε ποινή εξαετούς φυλάκισης για φόνο, οι Graveland κυκλο­φόρησαν την κασέτα των Absurd με τον τίτλο Θουρίγγεια Παγανι­στική Τρέλα (Thuringian Pagan Madness) με εξώφυλλο τη φωτο­γραφία της ταφόπλακας του Μπέγερ, εξασφαλίζοντας έτσι στο συγκρότημα ακόμη μεγαλύτερη διασημότητα εντός της μουσικής σκηνής του ναζιστικού Black Metal.
… εξώφυλλο με τη φωτο­γραφία της ταφόπλακας του Μπέγερ
… εξώφυλλο με τη φωτο­γραφία της ταφόπλακας του Μπέγερ. 
Όταν αποφυλακίστηκε με πε­ριοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 1998, ο Μέμπιους δήλωσε ότι ο Μπέγερ δολοφονήθηκε σαν «προδότης της φυλής», δίνοντας έτσι έμφαση στη ναζιστική πολιτική του συγκροτήματος.37
    Από τη συνέντευξη μέλους των Absurd στο περιοδικό «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ METAL»: «Δεν είναι κακή απόφαση να δίνεις 5 χρόνια από τη ζωή σου σε αντάλλαγμα της εμπειρίας του να πάρεις μια υποδεέστερη ζωή».1
Ο Μέμπιους συνεργάστηκε στενότερα με το νορβηγικό κίνημα του ναζιστικού Black Metal, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του γερμανικού κλάδου του Παγανιστικού Μετώπου του Βαργκ Βίκερνες, το οποίο σήμερα διαθέτει παραρτήματα σε Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον, ο Μέμπιους ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία DTB Records (Darker Than Black: Σκοτεινότερο από το Μαύρο) και καλλιέργησε δε­σμούς με τους Saxonian Hammerskins, που κατέληξαν σε μια συμφωνία διανομής με τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Hate Records (Δίσκοι του Μίσους), έναν από τους σημαντικότερους μη­χανισμούς προώθησης της μουσικής της λευκής δύναμης στην Ευ­ρώπη. Τον Οκτώβριο του 1999, οι γερμανικές αρχές πραγματοποί­ησαν έφοδο στην DTB Records.
Από τη συνέντευξη μέλους των Absurd στο περιοδικό «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ METAL»: Χωρίς Σχόλια!
Ο Μέμπιους εξέτιε ήδη ποινή ολιγόμηνης φυλάκισης για επίδειξη ναζιστικών συμβόλων και, μετά την έφοδο, καταδικάστηκε σε δεκαοκτώ επιπλέον μήνες εξαιτίας της συμμετοχής του στην DTB. Στη συνέχεια, ο Μέμπιους πέρασε στην παρανομία και, το επόμενο καλοκαίρι, επανεμφανίστηκε εντός του αμερικάνικου ναζιστικού περιθωρίου.38
Περιοδικό «RESISTANCE-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» του μετώπου νεολαίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «FREE HENDRIK MOBUS» (!!!)  Αναρωτιόμαστε τι σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την διακήρυξη του περιοδικού. Άραγε οι νεολαίοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τι κοινό θα βρουν μεταξύ του δολοφόνου Mobus και των ηρώων της ΕΟΚΑ;
[…]
Επίσης, ο Ουίλιαμ Πιρς καταδεικνύει τη στενή αλληλεπίδραση ανάμεσα στις περιθωριακές μουσικές σκηνές της λευκής δύναμης και του Black Metal. Περιγράφοντας τα σχέδιά του για τη Resistance Records, ο Πιρς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διευ­ρύνει το φάσμα της «μουσικής της λευκής αντίστασης» ώστε να περιλάβει είδη όπως η «γοτθική» μουσική και το Black Metal, ενώ το τεύχος της άνοιξης του 2000 του περιοδικού Resistance δημο­σίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο «Είναι το Black Metal Λευκός Θό­ρυβος;» («Is Black Metal a White Noise?»).
To άρθρο αυτό πα­ρουσίαζε τον Χέντρικ Μέμπιους, ηγέτη του Black Metal γερμανι­κού συγκροτήματος Absurd, ο οποίος είχε ήδη εκτίσει ποινή πε­νταετούς φυλάκισης για φόνο και ήταν για μια ακόμη φορά φυγόδικος. Τελικώς αποκαλύφθηκε ότι ο Μέμπιους είχε διαφύγει το Δε­κέμβριο του 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αρχικά συνεργάσθηκε με τον Νάθαν Πετ (Nathan Pett), εκδότη του περιοδικού Fenris Wolf, το οποίο συνδύαζε τοναποκρυφιστικό Ναζισμό με τον παγανισμό, στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, και στη συνέχεια με το Λευκό Τάγμα της Θούλης, ένα παρόμοιο σχήμα στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Στις αρχές του 2000, ο Πετ ενέταξε το περιοδικό του στοΠαγανιστικό Μέτωπο, μια συμμαχία οργανώσεων, δισκογραφικών εταιρειών, συγκροτημάτων και επιμέρους ατόμων, η οποία προωθούσε την περιθωριακή μουσική του ναζιστικού Black Metal. Τον Ιούνιο του 2000 ο Μέμπιουςκατέφθασε στο Χίλσμπορο της Δυτικής Βιρτζίνια, στο αρχηγείο της Εθνικής Συμμαχίας του Πιρς, όπου και παρέμεινε για δύο μήνες.
Στη διάρκεια της εκεί δια­μονής του, ο Μέμπιους βοήθησε τον Πιρς να εισχωρήσει εκ του ασφαλούς στη σκηνή του Black Metal στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συνάπτοντας συμφωνία με τη Cymophane Records, μια αμερικανοσουηδική εταιρεία του χώρου με προσβάσεις στους διαύλους διανομής της κεντρικής μουσικής σκηνής. Ο Μέμπιους συνελήφθη από την αμερικάνικη αστυνομία στο Λιούισμπεργκ της Δυτικής Βιρτζίνια στις 29 Αυγούστου 2000, και αμέσως ο Πιρς τον βοήθησε να υποβάλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου και έτσι να αποφύγει την έκδοση στη Γερμανία.

37 Οι περιστάσεις του φόνου και οι πηγές έμπνευσης του συγκροτήματος τεκμηριώνο­νται στο βιβλίο των Liane von Billerbeck & Frank Nordhausen.SatanskinderDer Mordfall Sandro B(Τα Παιδιά του Σατανά: Η Δολοφονία του Σάντρο Μπ.). Berlin: Ch. Links Verlag. 1994. Βλέπε επίσης το κεφάλαιο «Furor Teutonicus» («Τευτονική Μα­νία») και τη συνέντευξη του Μέμπιους στο βιβλίο των Moynihan & Siderlind. Lords of Chaos, σσ. 241-66.
38 Devin Burghart & Justin Massa, «Nazi Black Metal Leader Arrested in the US» («Ηγέτης του Ναζιστικού Black Metal Συνελήφθη στις ΗΠΑ»), Searchlight. 304 (Οκτώβριος 2000). σσ. 12-13.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
   Εδώ βλέπουμε ότι ο φόνος  αξιολογείται θετικά και νομιμοποιείται άλλοτε ως αγαθό ή άλλοτε ως παράπλευρη απώλεια εφόσον εξυπηρετεί τα ιδεώδη και τους σκοπούς του σατανισμού και του εθνικοσοσιαλισμού. Και πόσο επικίνδυνο για μια κοινωνία μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι μερίδα της νεολαίας ενός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου προωθεί στην νεολαία του και όχι μόνο τέτοιες περιθωριακές, κτηνώδεις και δαιμονιώδεις πρακτικές.
Ας ολοκληρώσουμε με το φωτισμένο και θεραπευτικό λόγο του αγίου Μαξίμου του ομολογητού και του αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου: «Αυτός που αγαπά τον Θεό, δεν μπορεί να μην αγαπά και κάθε άνθρωπο σαν τον εαυτό του, ακόμη και αν τον δυσαρεστούν τα πάθη εκείνων που δεν έχουν καθαρισθεί. Γι΄ αυτό για την διόρθωσή των χαίρεται με αμέτρητη και ανέκφραστη χαρά. Αυτός που βλέπει μέσα στην καρδιά του και μόνο ίχνος μίσους για οποιονδήποτε άνθρωπο, και για οποιοδήποτε αμάρτημά του είναι εντελώς ξένος από την αγάπη προς τον Θεό. Διότι η αγάπη προς τον Θεό δεν ανέχεται καθόλου το μίσος κατά του ανθρώπου» (άγιος Μάξιμος ο ομολογητής). «Και όπως ακριβώς η βασιλεία του σκότους και η αμαρτία είναι κρυμμένα μέσα στην ψυχή μέχρι την ημέρα της Αναστάσεως, οπότε και αυτό το σώμα των αμαρτωλών θα καλυφθεί με το σκοτάδι που βρίσκεται από τώρα κρυμμένο μέσα στην ψυχή, κατά τον ίδιο τρόπο και η βασιλεία του φωτός και η επουράνια εικόνα, δηλ. ο Ιησούς Χριστός, φωτίζει τώρα κατά τρόπο μυστικό την ψυχή και βασιλεύει στην ψυχή των Αγίων. Και ενώ είναι κρυμμένος και δεν φαίνεται με ανθρώπινα μάτια, βλέπεται πράγματι ο Χριστός μόνο με τα μάτια της ψυχής2 μέχρι την ημέρα της αναστάσεως, οπότε και αυτό το σώμα θα καλυφθεί και θα δοξασθεί με το φως του Κυρίου, που υπάρχει από τώρα μέσα στην ψύχη του ανθρώπου για να βασιλεύσει και αυτό το σώμα με την ψυχή, που από τώρα ζει την βασιλεία του Χριστού, και αναπαύεται και φωτίζεται με το αιώνιο φως» (άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος).

1 Εδώ διαπιστώνονται περίτρανα οι κοινές βάσεις του εθνικοσοσιαλισμού και του σατανισμού. Ότι ο άλλος έχει αξία μόνο αν με εξυπηρετεί σε κάτι, αν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και να τον εκμεταλλευτώ για κάτι και αν οι πεποιθήσεις του συμφωνούν απόλυτα με τις δικές μου. Σε αντίθετη περίπτωση που θα αποφασίσει να τολμήσει να διαφοροποιηθεί από το δικό μου θέλημα τότε αυτομάτως μεταπίπτει στην τάξη του εχθρού και θα πρέπει είτε να εξοντωθεί, είτε στην καλύτερη περίπτωση να απαξιωθεί, να απομονωθεί και να περιφρονηθεί ο λόγος του. Με άλλα λόγια αυτή η αντιανθρώπινη  και δαιμονιώδης αντιμετώπιση έρχεται σε σαφή και πλήρη αντίθεση με το εν Χριστώ ήθος της ευαγγελικής διδαχής, της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδική και ανυπολόγιστη αξία για αυτό που είναι (δημιουργημένος κατ΄εικόνα του Θεού & κατά χάριν θεός) και για αυτό που καλείται να γίνει (να φθάσει στο καθ΄ομείωσιν, στον αγιασμό της ύπαρξής του) και όχι για αυτό που έχει που τις περισσότερες φορές είναι συμβεβηκώς και όχι μόνιμο. {Δεν είναι καθόλου τυχαίο η αποκαλυπτική δήλωση από το ‘’nazi occult metal” group, Spear of Longinus: «Ο Σατανισμός και ο Εθνικοσοσιαλισμός βρίσκονται σε κοινές πνευματικές και μυστικιστικές ρίζες». Ενώ θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικοσοσιαλιστές με αθεϊστική θρησκευτική τοποθέτηση και Σατανιστές και αυτό γιατί δεν υπάρχει διαφορά (ανάμεσα) στις δύο θεωρήσεις, (αφού) βρίσκονται στο ίδιο γνωστικό/‘’δυναμικό’’ επίπεδο. (Από το μουσικό-ιδεολογικό Fanzine των Ελλήνων Nazi Headbangers ‘’Η Εκδίκηση του Metal’’, τ.5ο, σελ. 6).
2 Αφού προετοιμασθεί όπως ορίζει και διασαφηνίζει το Σώμα του Χριστού, η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου