Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Θέλουν τη Google για «Μεγάλο Αδερφό»


Οι κυβερνήσεις παρακολουθούν όλο και περισσότερο τη διαδικτυακή δραστηριότητα των πολιτών τους. Χιλιάδες αιτήματα προς τη Google

Σχεδόν 21.000 αιτήματα δέχθηκε η Google από διάφορες κυβερνήσεις σε ολόκληρη την υφήλιο, προκειμένου να τους εγκρίνει πρόσβαση στα δεδομένα της διαδικτυακής της μηχανής αναζήτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση Διαφάνειας της Google, οι περιπτώσεις κυβερνητικής παρακολούθησης πολιτών που "σερφάρουν" στο διαδίκτυο αυξάνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.

Η έκθεση εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο, από το 2009. Τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν μια σαφώς αυξητική τάση, εξάμηνο με το εξάμηνο. Ενδεικτικά, την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η έκθεση καταγράφηκαν 12.539 αιτήματα.

Φέτος, τα κυβερνητικά αιτήματα για "άρση απορρήτου", αποκλεισμό περιεχομένου κ.α. έφτασαν τα 20.939.

Μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατέθεσε τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους 7.969 αιτήματα, για να αποκτήσει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα της Google.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, ήταν πρώτη στον κόσμο σε αιτήματα που αφορούσαν αποκλεισμό περιεχομένου.

Εκπρόσωπος της Google, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι οι τρεις σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους αρκετές χώρες επιθυμούν να αποκλείσουν περιεχόμενο, είναι η ασφάλεια, η ιδιωτικότητα και η δυσφήμιση.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/google_15.html#ixzz2CNJutG9h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου