Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι γκρεμίζουν τον Αγ. Νικόλαο στην Αλικαρνασσό!!!! ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Οι Τούρκοι γκρεμίζουν τον Αγ. Νικόλαο στην Αλικαρνασσό!!!!


Την ίδια ώρα που παραχωρούνται σε χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας στάδια και δημόσιοι χώροι για να τελέσουν τις ...
λατρευτικές εκδηλώσεις τους, ενώ οι πιέσεις για ανέγερση τζαμιού είναι μεγάλες, οι Τούρκοι αποφάσισαν να γκρεμίσουν ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό. 

Η εκκλησία που υπάρχει στην Αλικαρνασσό εδώ 
και 232 χρόνια είχε μετατραπεί από τους Τούρκους σε κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης, αφού πρώτα είχε γίνει αποθήκη, κινηματογράφος, έως και λιμεναρχείο. 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος του CHP Ντουρσούν Γκιοκτεπέ δήλωσε σχετικά: «Μετά την αναφορά που συνέταξε το πανεπιστήμιο και η οποία έλεγε ότι είναι φθαρμένο και πρέπει να κατεδαφιστεί, έγιναν συνομιλίες ανάμεσα στη νομαρχία, στη διεύθυνση εθνικής παιδείας και τη διεύθυνση λαϊκής εκπαίδευσης και επιτεύχθηκε προσύμφωνο. Το κτίσμα θα κατεδαφιστεί πλήρως και θα γίνει πλατεία». Σύλλογοι που για χρόνια μάζευαν υπογραφές ζητώντας την επισκευή της εκκλησίας αλλά και έμποροι αντέδρασαν στην απόφαση. Ο καταγόμενος από την περιοχή ερευνητής και συγγραφέας Ερντογάν Καγιαλάρ αναφέρει σε υπόμνημά του ότι για την ανεγερθείσα το 1780 εκκλησία είχαν βγάλει τρεις φορές άδεια επισκευής τρεις σουλτάνοι, ο Αβούλ Χαμίτ ο 1ος, ο Σελίμ ο 3ος και Αβδούλ Μετζίτ.
Ο κ. Καγιαλάρ τονίζει: «Το 232 ετών κτίσμα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως εκκλησία των ορθοδόξων και έπειτα από χρόνια ως εκκλησία των Ρωμιών. Ακολούθως χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, σινεμά, ΔΕΗ, θέατρο, λιμεναρχείο και τέλος ως κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης.Το γεγονός ότι τρεις σουλτάνοι είχαν δώσει άδεια επισκευής της εκκλησίας δείχνει τη σημασία και την αξία που απέδιδαν οι οθωμανοί και το τουρκικό έθνος στις διαφορετικές θρησκείες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήταν επωφελές για τον τουρισμό η εκκλησία που επί 45 χρόνια είναι κάτω από τον σοβά να επανέλθει στην παλιά της κατάσταση. Το γκρέμισμα της θα βλάψει διεθνώς την εικόνα της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε μια τέτοια απόφαση στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στην περιοχή μας. Μόλις ακουστεί ότι επισκευάστηκε η εκκλησία, θα συρρέουν τουρίστες, ιδιαίτερα από τα ελληνικά νησιά».
Εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι η Τουρκία πράττει τα πάντα ώστε να σβήσει από τον χάρτη οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα, αντίθετα η τραγική συγκυβέρνηση συμβάλλει στη συντήρηση και την ανέγερση κάθε οθωμανικού μνημείου, προκειμένου να επιτύχει τον αφελληνισμό και εξισλαμισμό της χώρας μας το συντομότερο δυνατό.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


πηγή:
http://planet-greece.blogspot.com/
http://periergaa.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου