Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΥΙΟΥ ΣΑΡΟΝ "Να ισοπεδωθεί εδώ και τώρα ολόκληρη η Γάζα!" (vid)


Ο Γκιλάντ Σαρόν, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, κλήθηκε από την εφημερίδα Jerusalem Post να γράψει ένα άρθρο, στο φύλλο της Κυριακής, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που το Ισραήλ πρέπει να κάνει είναι να «ισοπεδώσει γειτονιές της Γάζας» και πιο συγκεκριμένα «πρέπει να ισοπεδώσουμε ολόκληρη τη Γάζα» έγραψε στο κείμενό του.

Στο άρθρο του, το οποίο τιτλοφορείται «Πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος», τονίζει πως «οι κάτοικοι της Γάζας δεν είναι αθώοι, εξέλεξαν την Χαμάς. Οι κάτοικοι της Γάζας δεν είναι όμηροι, έκαναν την επιλογή τους χωρίς πιέσεις και (τώρα) πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Θέλοντας να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, χρησιμοποίησε το εξής επιχείρημα: «Οι Αμερικανοί δεν έκαναν πίσω στη Χιροσίμα και από τη στιγμή που οι Ιάπωνες δεν παραδόθηκαν τόσο σύντομα όσο θα περίμεναν οι ΗΠΑ, χτύπησαν το Ναγκασάκι».

Επιδιώκοντας να στηρίξει ακόμα πιο δυναμικά το Ισραήλ, ο Gilad Sharon έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «(Στην περίπτωσή μας) Δεν υπάρχει μέση οδός ή θα πληρώσουν το τίμημα οι κάτοικοι της Γάζας και οι υποδομές (της περιοχής) ή εμείς θα καταλάβουμε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποφασιστική νίκη. Και ο χρόνος μας πιέζει, καλούμαστε να νικήσουμε σύντομα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου πιέζεται από τη διεθνή κοινότητα. Σύντομα, θα αρχίσει να ασκείται μεγάλη πίεση και –εκ των πραγμάτων- δεν είναι δυνατόν ένα εκατομμύριο πολίτες να βομβαρδίζονται για πολύ. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος το συντομότερο δυνατό και όχι με κλαψουρίσματα, αλλά με ορμή και αποφασιστικότητα».

Ήδη αρθρογράφος στην γνωστή εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth, ο τόνος του υιού Σαρόν χαίρει στήριξης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Yeshiva World News, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Eli Yishai φέρεται να είπε «πρέπει να μεταμορφώσουμε τη Γάζα σε αυτό που ήταν κατά τον Μεσαίωνα, χωρίς υποδομές, δρόμους ή παροχή ύδατος» κάτι το οποίο έγραψε και μια άλλη μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, η Haaretz.

Βέβαια, πέρα από την «εντός έδρας στήριξη», την επιθετική στάση που εκφράζει ο Σαρόν επικροτεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που ξεκαθάρισε ότι η χώρα του «υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζει τα εδάφη του», αναφέρεται στην Huffington Post.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου