Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Google προειδοποιεί: Tα Ηνωμένα Έθνη παίρνουν τον έλεγχο του Internet


Το μεγαθήριο του internet, η Google, προειδοποιεί τους χρήστες της ότι μια επερχόμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Web, αποτελεί σημαντική απειλή για ένα "ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο." 

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ θα συνεδριάσουν το Δεκέμβριο για να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη πληροφοριών και επικοινωνιών η οποία, λέει η Google, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή ελέγχων παγκόσμιας κυβέρνησης από το διαδίκτυο!
Από τον δικτυακό τόπο της Google "Take Action" :
Υπάρχει μια αυξανόμενη αντίδραση για την ελευθερία στο Διαδίκτυο. Σαράντα δύο χώρες φιλτράρουν και λογοκρίνουν το περιεχόμενο. Στα μόλις δύο τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει 19 νέους νόμους που απειλούν απευθείας την ελεύθερη έκφραση.Μερικές από αυτές τις κυβερνήσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση τον Δεκέμβρη για τη ρύθμιση του Διαδικτύου. 

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) φέρνει μαζί ρυθμιστικές αρχές από όλο τον κόσμο για να διαπραγματευτεί εκ νέου τις επί δεκαετίες-παλιές συνθήκες επικοινωνιών.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στη συνθήκη θα μπορούσαν να αυξήσουν τη λογοκρισία και να απειλήσουν την καινοτομία. Ορισμένες από τις προτάσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να λογοκρίνουν τον νόμιμο λόγο - ή ακόμη και να τους επιτρέπουν να κόψουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Άλλες προτάσεις θα απαιτούσαν υπηρεσίες όπως το YouTube, το Facebook, το Skype να καταβάλουν νέα ''διόδια'', προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ανθρώπους πέραν των συνόρων. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση σε πληροφορίες - ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές.Η εταιρεία υποστηρίζει ότι στο Διαδίκτυο, μια κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, είναι ακατάλληλη για να επανεξετάσει μια συνθήκη που θα μπορούσε να επηρεάσει σχεδόν όλους τους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο και οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι το έχουν χτίσει και διατηρήσει, πρέπει να έχουν μια μεγαλύτερη φωνή από μια χούφτα γραφειοκρατών της κυβέρνησης.

Μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά για κατάρριψη της συνάντησης του ΟΗΕ (
εδώ).

Πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/google-t-internet.html#ixzz2DGdHybz7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου