Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσουλμάνος ακαδημαϊκός προς Ηνωμένα Έθνη: Ποινικοποιήστε την Ελευθερία του Λόγου


Οι μουσουλμάνοι βρήκαν τη «τέλεια πρόφαση» για να επιβάλλουν την απόλυτη λογοκρισία... Ακολουθώντας τα γεγονότα απερίγραπτης βιαιότητας ως αντίδραση στη ταινία η Αθωότητα των Μουσουλμάνων
o μουσουλμάνος ακαδημαϊκός Sheikh Abdullah Bin Bayyah, ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου King Abdul Aziz στη Σαουδική Αραβία και διαθέτει μεγάλη επιρροή, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να καταργήσουν ουσιαστικά την ελευθερία του λόγου. 

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωντων Ηνωμένων Εθνών  ανακήρυξε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς οι οποίοι είναι αυστηρώς «απαραίτητοι και αναλογικοί». 

(σ.σ. pentapostagma.gr τι ουσιαστικά σημαίνει περιορισμός μίας νομικά κατοχυρωμένης ελευθερίας; Το πλέον πιθανό είναι ότι οι περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου θα ακολουθηθούν από τη πλήρως και νομικά επιβαλλόμενη λογοκρισία)...

Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Forbes, οι Η.Π.Α υποστήριξαν ανοικτά το ψήφισμα 16/18 του Ο.Η.Ε., που ήρθε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, το οποίο ουσιαστικά περιορίζει την ελευθερία του λόγου ο οποίος θεωρείται ότι ενισχύει τις διακρίσεις ή προσβάλλει τη θρησκεία. 

“Ζητάμε από όλους να αναρωτηθούν τις επιπτώσεις της πρόκλησης των «αισθημάτων» περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο ατόμων από μία μικρή ομάδα ατόμων που δεν επιθυμεί ούτε την ειρήνη ούτε την αδελφότητα μεταξύ των μελών της ανθρωπότητας,” έγραψε ο bin Bayyah σε δημόσια διακήρυξή του  ως απάντηση στην επίμαχη ταινία. 

 “Αυτές οι ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη παγκόσμια ειρήνη δίχως να διαθέτουν κανένα απτό όφελος. Δεν θεωρείται απαραίτητο στις ημέρες μας να εκδοθεί ψήφισμα από τα Ηνωμένα Έθνη που να ποινικοποιεί τη προσβολή των θρησκευτικών συμβόλων; Καλούμε όλες τις θρησκευτικές και πολιτικές αρχές να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας για να σταματήσουμε αυτή τη ματαιότητα που δεν οφελεί κανέναν.”


pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_7535.html#ixzz27OXYgHpt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου