Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα πολιτείας της Καλιφόρνια: Η Κριτική προς το Ισραήλ καθιστά τον αντισημιτισμό!!


Τον περασμένο μήνα, η Συνέλευση της Πολιτείας της California επικύρωσε ψήφισμα το οποίο ωθεί και πιέζει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πολιτείας να αντιμετωπίσουν και να καταπολεμήσουν με ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα την κριτική απέναντι στο Κράτος του Ισραήλ στις φοιτητουπόλεις.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Η κριτική απέναντι στο Ισραήλ ορίζεται βάσει του ψηφίσματος ως αντισημιτισμός. Ακόμη μία φορά η έννοια της πολιτικής ορθότητας αλλά και η επικύρωση, ουσιαστικά, ενός αντιδημοκρατικού ψηφίσματος έρχονται να ακυρώσουν την όποια «αντίσταση» και κριτική στο εβραϊκό λόμπι..


Το ψήφισμα χρησιμοποιεί το κλασσικό τέχνασμα των υποστηρικτών του Ισραηλινού Σιωνιστικού καθεστώτος: τον «συμψηφισμό» οποιασδήποτε κριτικής απέναντι στις πολιτικές του Ισραηλινού κράτους ή της υποστήριξης της κυβέρνησης των Η.Π.Α προς αυτές με τις ρατσιστικές επιθέσεις προς τους Εβραίους.


Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο pentapostagma.gr ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι εφαρμόζουν ουσιαστικά την λογοκρισία και οδηγούν στην τιμωρία οποιασδήποτε κριτικής προς το σιωνιστικό καθεστώς υπό τη πρόφαση του ρατσισμού απέναντι στην ιστορία και την υπόσταση των εβραίων..


Το ψήφισμα  αποκηρύσσει τα γκράφιτι που απεικονίζουν σβάστικες ή αντισημιτικά σχόλια σε δημόσια κτίρια και χώρους καθώς και στην φοιτητούπολη αλλά και αποκηρύσσει και όσους υποστηρίζουν ότι ο εβραϊκός λαός κατασκεύασε ή υπερέβαλε σχετικά με το Ολοκαύτωμα..


(σ.σ. pentapostagma.gr αυτοί οι δύο πυλώνες ορθώνουν την έννοια της πολιτικά ορθής συμπεριφοράς και επικυρώνουν τις παρακάτω απαγορεύσεις υπό τη πρόφαση του αντισημιτισμού):


Σύμφωνα με το ψήφισμα απαγορεύονται τα κάτωθι:


• "γλώσσα ή συμπεριφορά που δαιμονοποιεί και απονομιμοποιεί το Ισραήλ"

• "ομιλητές, ταινίες και εκθέματα" που υποδεικνύουν ότι το "Ισραήλ είναι ένοχο για ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως εθνοκαθάρσεις και γενοκτονία,"
• η περιγραφή του Ισραήλ ως "ρατσιστικό", ή "απαρτχάιντ" κράτος 
• "απαγόρευση οποιουδήποτε μποϋκοτάζ ή εκστρατεία «κυρώσεων» από φοιτητές και υπό την αιγίδα της Σχολής κατά του Ισραήλ,"
• "η άρνηση προς τον Εβραϊκό λαό του δικαιώματος για αυτοδιάθεση,"
• "η εφαρμογή διπλών προτύπων με την απαίτηση από το Ισραήλ να προβεί σε συμπεριφορά που δεν αναμένεται ή δεν απαιτείται από οποιοδήποτε άλλο δημοκρατικό έθνος,"
 • "ενέργειες από ομάδες φοιτητών που ενθαρρύνουν την υποστήριξη για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολά."

Αυτή η λίστα καθιστά σαφές ότι οι κατηγορίες του αντισημιτισμού είναι ψευδείς, και στοχεύουν ξεκάθαρα να επιτεθούν στα δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και να καταπνίξουν την έκφραση διαφωνίας.


Παρατηρούμε, επίσης, ότι το σιωνιστικό λόμπι μέσω των περιορισμών στην ελευθερία του λόγου προσπαθεί τόσο να ακυρώσει οποιαδήποτε αντισυστημική φωνή όσο και να αφομοιώσει τα «αντιδραστικά» στοιχεία υπό το πλέγμα της πολιτικής ορθότητας και του κοινωνικοπολιτικού καθωσπρεπισμού..


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου