Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μεγάλη αύξηση γνωρίζουν οι Μασόνοι με νέους και άτομα διαφορετικών θρησκειών που ενώνονται κάτω από την πίστη σε ένα «υπέρτατο σατανικο ον»

Ένας μουσουλμάνος, ένας Εβραίος και ένας Έλληνας Ορθόδοξος προσέρχονται σε μια Τεκτονική Στοά. Μήπως αυτό ακούγεται σαν αστείο; Δεν είναι – απεναντίας λέγεται ότι είναι η αρχή μιας τάσης.

Την ώρα που η άλλοτε ισχυρή, εσωτερική εταιρία του Τεκτονισμού φαινόταν να βρίσκεται στο νεκροκρέβατό της, καθώς με 120.000 μέλη το 1970 βρέθηκε με μόλις 13.000 το 2009, δείχνει τώρα να έχει λάβει μια ένεση με ‘νέο αίμακαι μάλιστα από μέχρι πρόσφατα απρόσμενες πηγές.


Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, οι δεκαετίες της παρακμής φαίνεται να έχουν σταματήσει, με την οργάνωση να ισχυρίζεται ότι βιώνει την μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση από άνδρες ηλικίας κάτω των 35 ετών. Φαίνονται να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα εθνικών καταγωγών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εκτός από τους παραδοσιακούς Προτεστάντες και τους τρεις παραπάνω (Εβραίους, Ορθόδοξους και Μουσουλμάνους), έχουν προσελκύσει επίσης Βουδιστές, Ινδουιστές και Ρωμαιοκαθολικούς η ένταξη των οποίων στην μασονία είχε απαγορευτεί με παπικό διάταγμα.

Παρέλαση Μασόνων στην Αυστραλία!
Ένα από τα νεότερα μέλη είναι ο Ramsey El-Atm, ένας 20χρονος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, μουσουλμάνος και με καταγωγή από τον Λίβανο. Όταν εγγράφτηκε στη Στοά, έδωσε τον όρκο επάνω στο Κοράνι της οικογένειάς του.

Κατάγεται από το Mooroolbark αλλά είναι μέλος μιας Στοάς στο Greensborough όχι πολύ μακριά από το Πανεπιστήμιο La Trobe, όπου φοιτεί στο τρίτο έτος του πτυχίου του. '' Είχα ένα ενδιαφέρον για τον Ελευθεροτεκτονισμό από την ηλικία των 10, όταν ο δάσκαλας των Αγγλικών μίλησε γι 'αυτό. Έκανα έρευνες γι 'αυτό και έγινα μέλος λίγο πριν τα 19α γενέθλιά μου. Είμαι τώρα μασόνος τρίτου βαθμού (‘Δάσκαλος’).

''Το ότι είμαι Τέκτων δεν έρχεται σε αντίθεση με την ισλαμική μου πίστη. Τα περισσότερα από τα άλλα μέλη της Στοάς μου είναι Χριστιανοί, αλλά, με το να είσαι Μασόνος, το μόνο που πρέπει να πιστεύεις, είναι σε ένα υπέρτατο ον. Δεν έχει σημασία ποιο είναι αυτό.
Ο David Bloom, ο οποίος είναι Εβραίος, υπήρξε μέλος για 10 χρόνια, ακολουθώντας την παράδοση από τον πατέρα του και τον παππού του. Εργάζεται ως IT project manager, είναι ο προηγούμενος ‘Δάσκαλος’ της Στοάς του Gardenvale. '' Είναι μία φιλική οργάνωση και μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως της θρησκείας τους.''

Ο Φώτιος Σπυρίδωνος (Fotios Spiridonos) που εργάζεται ως υπάλληλος της πολιτείας στο σχεδιασμό των μεταφορών, και είναι μέλος εδώ 17 χρόνια, είναι Ελληνορθόδοξος. '' Όταν για πρώτη φορά εντάχθηκα, οι γονείς μου είχαν μείνει άφωνοι. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλοί Έλληνες μέλη.''

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, μια αμφιλεγόμενη οργάνωση, που μερικές φορές περιγράφεται ως «μυστική», με σκοτεινές ρίζες μεταξύ των κτιστών της μεσαιωνικής Ευρώπης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη σημερινή μορφή του το 1717 στο Λονδίνο. Χρησιμοποιεί τα εργαλεία των κτιστών αλληγορικά για να δείξει ότι αποτελεί ''ένα σύστημα ηθικής καλυμμένο από ένα πέπλο αλληγορίας και συμβόλων''.

Στις μέρες της παγκόσμιας πληροφορίας, η οργάνωση έχει καταλάβει ότι πρέπει να είναι λιγότερο μυστικοπαθής. Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Victoria,ο Vaughan Werner, πρώην αστυνομικός της Βικτώρια, αισθάνεται άνετα να δείχνει το σύμβολο της Στοάς σε επισκέπτες.
Πάνω από την καρέκλα του Δάσκαλου στη κεντρική Στοά του Dallas Brooks Centre στην Ανατολική Μελβούρνη είναι ένα μεγάλο συμβολικό μάτι. '' Αυτό είναι το μάτι της θείας ύπαρξης που τα βλέπει όλα . Είναι εκεί ειδικά για τον Μεγάλο Δάσκαλο για να του υπενθυμζει ότι παρά τη δύναμή του, ο Θεός πάντα βλέπει.''
 Στην φωτογραφία (από αριστερά): Φώτιος Σπυρίδωνος, Βον Werner, David Bloom και Ramsey El-Atm.
Από την αυστραλέζικη ‘The Age’ / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_4424.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου