Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Καιρός ήταν: Εμπάργκο της Ρωσίας στη Monsanto

Η Ρωσία και επίσημα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων και πιο ειδικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που παράγει η εταιρεία Monsanto ύστερα από τη δημοσιοποίηση ερευνών Γάλλων ερευνητών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση όγκων όταν δοκιμάστηκε σε ινδικά χοιρίδια.   
Η οργάνωση προστασίας καταναλωτών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις εισαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε πως το ινστιτούτο διατροφής θα προχωρήσει σε άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας των Γάλλων επιστημόνων.
Το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Monsanto αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της εταιρείας η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δε διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά παραγόμενα., χωρίς να πείθει κανένα πάντως.
Μάλιστα κατηγόρησε τη γαλλική ερευνητική ομάδα ότι η μελέτη της δεν στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία καθώς, όπως ισχυρίζεται η Monsanto, δεν χρησιμοποίησε αρκετά πειραματόζωα για τις έρευνές της ενώ αυτές διήρκεσαν λίγο χρόνο, κάτι το απόλυτα αναληθές καθώς οι δικές της έρευνες επάνω σε ζώα διαρκούν μόλις 90 ημέρες ενώ η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε τη δική της έρευνα σε διάστημα 2 ετών.
Υπάρχουν και άλλα όμως δυσάρεστα νέα για την σχεδόν εγκληματική αυτή εταιρεία. Η Γαλλία πρόκειται να ζητήσει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα της, εάν η εθνική της υπηρεσία υγείας επιβεβαιώσει τα ευρήματα της γαλλικής ερευνητικής ομάδας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/monsanto_27.html#ixzz27gFPivvt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου