Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Έξυπνες" ηλεκτρονικές κάρτες Υγείας στην Κορινθία.

Βρήκαν το κλασικό "ηλεκτρονική κάρτα -ταυτότητα" αλλά συνειδητοποίησαν ότι ενοχλεί και αυτή η ονομασία. Έτσι προχωρούν σε νέους όρους όπως ο παρακάτω που θα διαβάσετε, δηλαδή "έξυπνη κάρτα". Το ίδιο είχαν κάνει και με την "Φοροκάρτα".

Δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια εισόδου στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. 

Αρχικά "έξυπνη κάρτα υγείας", και μελλοντικά συνολικά "έξυπνη ταυτότητα", για όλα.

Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο moriasnow.gr
"Έξυπνες" ηλεκτρονικές κάρτες Υγείας στην Κορινθία

Με "έξυπνες" κάρτες θα μπορούν να εφοδιάζονται από την επόμενη εβδομάδα οι ασφαλισμένοι του τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) στην Κορινθία, αφού ο νομός επελέγη πιλοτικά από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), για την χορήγηση αυτών των καρτών.Όπως τονίζει ο ΟΠΑΔ, οι έξυπνες κάρτες εφαρμόζονται σήμερα σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου με σκοπό να βελτιώσουν την ασφάλεια, την πιστότητα και την ταχύτητα στη διακίνηση ιατρικών πληροφοριών και πληροφοριών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να περιστείλουν τη σπατάλη και την απάτη. Ο Οργανισμός μας μελέτησε και αξιοποίησε την εμπειρία της χρήσης παρόμοιων καρτών σε μια σειρά από χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α. κλπ.
Ο κάθε ασφαλισμένος θα παραλάβει μία ατομική έξυπνη κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει μελλοντικά το ασφαλιστικό βιβλιάριο.
Η κάρτα αυτή δεν καταργεί στην παρούσα φάση το ασφαλιστικό βιβλιάριο. Είναι όμως υποχρεωτική η χρήση και των δύο (κάρτα και βιβλιάριο), όταν προσέρχεται ο ασφαλισμένος σε όλα τα σημεία παροχής υπηρεσιών υγείας του Ν. Κορινθίας (ιατρεία, φαρμακεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ) και στα γραφεία του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.
Εντός της κάρτας περιέχονται στοιχεία της ταυτότητας του ασφαλισμένου, ασφαλιστικά στοιχεία (Αριθμός Μητρώου, ΑΜΚΑ), τα στοιχεία της κατοικίας και της εργασίας του. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα και μόνο με τη συναίνεσή του ασφαλισμένου, να συμπεριληφθούν η ομάδα αίματος, η πιθανή έλλειψη του ενζύμου G6PD, αλλεργίες σε φάρμακα, τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, πληροφορίες δηλαδή που μπορούν να σώσουν ζωές σε μια κρίσιμη στιγμή.
Με τη χρήση των έξυπνων καρτών, ο Οργανισμός προσβλέπει στην αυτοματοποίηση και τον έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας, ώστε να μη χρειάζεται η ετήσια θεώρηση της κάρτας όπως συμβαίνει με το βιβλιάριό.
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την χρήση της έξυπνης κάρτας, ασφαλισμένοι και πάροχοι υπηρεσιών υγείας μπορούν να καλούν τον αριθμό τηλεφωνικής υποστήριξης 11131 (χωρίς χρέωση), να επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα του Οργανισμού (ecards.opad.gr) ή τα γραφεία στο Ν. Κορινθίας (Αγ. Νικολάου 29, Κόρινθος, τηλ.  27410-23751 ).
Η παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης έξυπνων καρτών στους ασφαλισμένους της Κορινθίας θα γίνει την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (κτίριο Πανεπιστημίου).
Σχόλιο Αναβάσεων: Ο όρος "Κάρτα του Πολίτη" έχει "καεί" σαν ονομασία, στην συνείδηση του λαού, απόδειξη οι πάνω από 100.000 επώνυμες υπογραφές πολιτών οι οποίοι αρνούνται να την παραλάβουν.
Άλλαξαν λοιπόν την ονομασία και προσπαθούν να βρουν κάποια που να μην προκαλεί απέχθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου