Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μέρκελ: Η Ε.Ε. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣ

German chancellor Angela Merkel arrives to address members of the European Parliament on November 7, 2012 at the EU Parliament in Brussels, in a special meeting on the future of Europe.(GEORGES GOBET/AFP/Getty Images)
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε πρόσφατεις δηλώσεις της πρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε ξεκάθαρα το όραμα της για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η Ε.Ε. θα πρέπει να μετατραπεί σε «υπερκράτος»!!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο παρασκήνιο της ομιλίας της Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 7 Νοεμβρίου: 
«Η Ε.Ε. θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα και μοναδικό έθνος – σε ένα υπερκράτος – διαφορετικά δεν θα μπορεί να συνεχίσει μακροπρόθεσμα την λειτουργία της», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή της: 

«Είμαι πεποισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκτήσει κυβερνητική οντότητα κάποια στιγμή στο μέλλον. Είμαι πεποισμένη ότι το Συμβούλιο θα μετατραπεί στο άμεσο μέλλον σε δεύτερο κοινοβουλευτικό σώμα. Και είμαι πεποισμένη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει Ευρωπαϊκές αρμοδιότητες ειδάλλως δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του μακροπρόθεσμα. Όμως σήμερα πρέπει να σώσουμε το ευρώ και να δημιουργήσουμε τις ορθές βάσεις. Και θα πρέπει να δώσουμε στους λαούς λίγο χρόνο ώστε να μας ακολουθήσουν..» 

Αυτές οι δηλώσεις είναι οι πλέον ξεκάθαρες που έχουν πραγματοποιηθεί από ανώτατο Ευρωπαίο ηγέτη σχετικά με τη πορεία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ο Jose Manuel Barroso κάλεσε στη δημιουργία μίας «ομοσπονδίας εθνών-κρατών», χωρίς όμως να αναφερθεί άμεσα και ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό "υπερκράτος" το οποίο επιθυμεί και σχεδιάζει η Μέρκελ.

Η δημιουργία μίας Ε.Ε. με αυξημένη κοινοβουλευτική και νομοθετική πρωτοβουλία ενδέχεται να αποτελέσει ευθεία απειλή για την εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών.

Η Μέρκελ γνωρίζει καλά ότι για να πραγματοποιηθούν αυτές οι θεμελιώδεις αλλαγές θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει Συνταγματική κατοχύρωση, και πίεση για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Εδώ στο pentapostagma.gr είχαμε προειδοποιήσει σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας για τους στόχους και τις πρακτικές της Γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. Η υλοποίηση του «ευρωπαϊκού υπερκράτους» θα ολοκληρώσει την γερμανική επεκτατική πολιτική: από τα οικονομικά προτεκτοράτα του Ευρωπαϊκού Νότου στον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε...

pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_2778.html#ixzz2C8dgUQ9T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου