Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ηνωμένα Έθνη: Στενότερη παρακολούθηση των χρηστών online


Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν μεγαλύτερη επιτήρηση των χρηστών στο Internet, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος και πάταξη των τρομοκρατών.
 
Στα πλαίσια συνεδρίου της Γραμματείας Ναρκωτικών και Εγκλήματος των ΗΕ, δημοσιεύτηκε εχθές μία έκθεση 148 σελίδων με τίτλο «Η χρήση του Internet για τρομοκρατικούς σκοπούς». Η έκθεση προειδοποιεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν για προπαγανδιστικούς λόγους, κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες διαμοιρασμού δεδομένων όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube και το Dropbox.

Το συμπέρασμα της έκθεσης, είναι πως «ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, είναι η έλλειψη ενός διεθνώς συμφωνημένου πλαισίου για την «αποθήκευση» των δεδομένων που τηρούνται από τους παρόχους Internet». Μόνο η Ευρώπη μέχρι στιγμής έχει νομοθετήσει την υποχρεωτική διατήρηση των δεδομένων από τους ISPs.
 

Η έκθεση αυτή έρχεται ουσιαστικά να συνδράμει στην πίεση που ασκεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προς το Κογκρέσο, να εγκρίνει την παρακολούθηση των χρηστών από τους ISPs και την αποθήκευση της οnline δραστηριότητάς τους, όπως γίνεται και στην Ευρώπη.
 

Οι εισηγήσεις για την παρακολούθηση των χρηστών όμως πάνε πολύ παραπέρα, αφού στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως θα ήταν «επιθυμητή» η καταγραφή και αποθήκευση συνομιλιών από υπηρεσίες instant messaging και VoIP παρόχους όπως το Skype!
 


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/online.html#ixzz2B3Qx5n9G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου